Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


VERSLAS
I. Šimonytė: verslas turi galvoti apie rizikas ir apsidrausti
BNS
Paulius Peleckis/BNS
I. Šimonytė.

Itin didelių energijos kainų slegiamas ir valstybės paramos prašantis verslas taip pat turi galvoti apie rizikas ir nuo jų apsidrausti, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Negalima sėdėti ir tikėtis, jog visą laiką valstybė, kada ateis sunkesnis metas, mokės kompensacijas, o kada yra geras metas, tai tada yra labai gerai uždirbti nemažą pelną ir džiaugtis puikia ekonomine padėtimi. Reikia taip pat ir apie rizikas galvoti ir kartais dėl tų rizikų taip pat ir apsidrausti“, – antradienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Mes ieškosime sprendimų ir visuomenei, ir verslui, kaip tą laikotarpį lengviau praeiti, bet visi turi suprasti, kad Vyriausybė neturi nieko, išskyrus mokesčių mokėtojų pinigus“, – teigė premjerė.

I. Šimonytė pabrėžė, jog Vyriausybė turi parengusi nemažą verslui skirtą pagalbos priemonių paketą, tačiau pagrindinis dėmesys turi būti skirtas verslo naudojamų energetikos šaltinių transformacijai.

„Visų pirma pagrindinis akcentas yra į transformaciją, o ne į tai, kaip kompensuoti padidėjusius kaštus. Tuomet galbūt kažkuriuo metu reikėtų pradėti diskutuoti, kad Vyriausybė turėtų kompensuoti padidėjusius darbo užmokesčio kaštus, dar gal žaliavų kažkokius kaštus, ir tada jau aš nebežinau, kur yra verslas“, – sakė premjerė.

Ji taip pat teigė, kad pagrindinis Vyriausybės rūpestis yra energijos gamybos pajėgumų didinimas.

„Lietuvos pagrindinė problema yra per maža generacija ir čia yra pagrindinė Vyriausybės darbo kryptis“, – sakė premjerė.

2022 09 13 13:20
Spausdinti