Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ATSINAUJINANTI ENERGIJA
„INVL Asset Management“ fondas perka 6 saulės parkus Rumunijoje
BNS
Pexels
Asociatyvi nuotrauka.

Turto valdymo bendrovės „INVL Asset Management“ valdomas fondas „INVL Renewable Energy Fund I“ už neskelbiamą sumą įsigijo šešis saulės elektrinių parkus Rumunijoje, kurių bendra galia viršija 102 megavatus (MW).

Fondas pranešė pasirašęs dvi sutartis dėl parkų įsigijimo. Parkai turi patvirtintas prisijungimo prie tinklų sąlygas, o dalis projektų jau turi ir statybos leidimus. Generuoti elektros energiją jie pradės 2024 ir 2025 metais.

„Fondo vystomi saulės parkų projektai Rumunijoje artėja prie statybų pradžios“, – pranešime sakė „INVL Renewable Energy Fund I“ vadovaujantis partneris Liudas Liutkevičius.

Po šių sandorių fondo Rumunijoje vystomų projektų portfelis išaugo iki 268,7 MW, visiems vystomiems saulės parkų projektams jau yra patvirtintos prisijungimo prie tinklų sąlygos.

Bendras fondo investicinis potencialias šioje šalyje sieks daugiau kaip 200 mln. eurų.

Į atsinaujinančios energetikos projektus investuojančio fondo portfelis iš viso siekia beveik 309 MW galios vystomų saulės parkų projektų Lenkijoje ir Rumunijoje.

„INVL Renewable Energy Fund I“ iki šių metų pabaigos tikisi išplėsti vystomų projektų portfelį iki 400 MW ar didesnės galios, o visų projektų statybos darbus užbaigti iki 2025 metų pabaigos.

2022 09 23 13:47
Spausdinti