Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


IQ FORUMAS
IQ forume Klaipėdoje – tvarios plėtros scenarijai
IQ

Ketvirtadienį Klaipėdoje vyks tradicinis IQ forumas „Klaipėda 2023: tvarios plėtros kursas“, kuriame bus aptariami Klaipėdos ekonominės plėtros scenarijai.

Pranešimus ekonomikos konferencijoje skaitys Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius, bendrovės „TeleSoftas“ įkūrėjas Algirdas Stonys, Lietuvos banko Ekonomikos departamento Makroekonomikos ir prognozavimo skyriaus vadovė Vaiva Šečkutė. Antroji forumo dalis skirta Inovacijų agentūros pranešimams, kuriuose bus dalijamasi ir konkrečiais patarimais uostamiesčio verslui.

Pasak IQ žurnalo vyriausiojo redaktoriaus Ovidijaus Lukošiaus, Klaipėda yra vienas svarbiausių visos šalies ekonomikos centrų, tai pirmiausia lemia ir ypatinga geografinė padėtis, uostas: „Tačiau geopolitiniai iššūkiai Klaipėdoje palieka bene ryškiausią pėdsaką. Per Lietuvos uostą nusidriekusios logistikos grandinės tarp Baltarusijos, Rusijos kitų šalių Rytuose bei likusio pasaulio dabar sutrūkinėjo, o daugelį metų apsukas didinęs plėtros variklis priduso. Tai reiškia, kad uostamiesčio verslas turės dar sparčiau keistis ir kurti didesnę pridėtinę vertę generuojančius verslus. Apie tokias galimybes bus kalbama ir šiame renginyje.“

IQ forumą rengia Klaipėdos ekonomikos plėtros agentūra „Klaipėda ID“ ir žurnalas IQ, konferencijos partneriai yra Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Inovacijų agentūra ir Lietuvos bankas.

Konferencijos pradžia – 9 val., ji vyks Kultūros fabrike (Bangų g. 5A). Renginys nemokamas, tačiau svečiai kviečiami užsiregistruoti https://www.iqforumas.lt/klaipeda2023.

IQ forumo programa

9.00 Registracija.

9.30 Sveikinimai.

9.35 Mėlynoji ekonomika ir žaliasis kursas: kaip užtikrinti saugią uosto ateitį? Virginijus Sinkevičius, Europos Komisijos narys.

10.05 Kaip žmogiškasis, socialinis ir aplinkos tvarumas lemia ekonominį tvarumą ir augimą. Algirdas Stonys, bendrovės „TeleSoftas“ įkūrėjas.

10.35 Lietuvos ekonomikos apžvalga – naujausios ekonomikos tendencijos ir makroekonomikos prognozės. Vaiva Šečkutė, Lietuvos banko Ekonomikos departamento Makroekonomikos ir prognozavimo skyriaus vadovė.

11.05 Kavos pertrauka.

12.00 ES finansavimas: investuok į verslo augimą Klaipėdoje. Gintarė Kuncaitytė, Inovacijų agentūros Investicijų vertinimo vadovė.

12.30 Investicijų galimybės mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektams. Rasa Venciuvienė, Inovacijų agentūros Mokslo ir inovacijų skyriaus projektų vadovė.

12.50 Ryšiai ir partnerystės – nenuginčijama MTEP verslo stiprybė. Valdas Maksvytis, Inovacijų agentūros Mokslo ir inovacijų skyriaus vyresnysis projektų vadovas.

13.10 ES investicijos eksporto plėtrai: galimybė augti pasauliniu mastu. Diana Martinavičė, Inovacijų agentūros Verslo skatinimo skyriaus vadovė.

13.30 Forumo pabaiga.

2023 04 26 07:09
Spausdinti