Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


IQ FORUMAS
IQ forume Plungėje – apie pramonę, tvarumą, inovacijas ir regionų plėtrą
IQ
IQ

Dešimtis stambių pramonės įmonių skaičiuojantis Plungės rajonas yra vienas Lietuvos pramonės sunkiasvorių, tačiau, kaip ir kiti Lietuvos regionai, susiduria su panašiomis chroniškomis problemomis.

Turtingą pramonės istoriją turintis Plungės rajonas receptų ateities iššūkiams spręsti ieškos IQ forume Plungėje birželio 16 dieną.

Konferencijoje kviečiami dalyvauti Plungės ir aplinkinių savivaldybių verslo, visuomenės ir politikos atstovai. IQ forumas „Plungė 2023: investicijos į tvarią ir inovatyvią pramonę“ vyks birželio 16 d. 9.30 val. Plungės dvaro sodyboje (Žirgyne), Parko g. 5, Plungė. Renginys nemokamas, dalyviai kviečiami registruotis internetu.

Ekonomikos forume aptarsime Žemaitijos regiono ekonominės plėtros scenarijus ir verslo galimybes. IQ forume sprendimus pristatys ir diskutuos Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis. Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovo pavaduotoja Agnė Kazlauskaitė kalbės apie Europos Sąjungos industrinę politiką, pasakos, kaip romantišką naivumą keičia strateginė autonomija. Konferencijoje dalyvaus ir ministerijų atstovai: Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vyriausiasis patarėjas Aurimas Antanaitis, Finansų ministerijos Investicijų departamento vyresnysis patarėjas Paulius Baniūnas.

Lietuvos ekonomikos naujausias tendencijas ir prognozes apžvelgs Nijolė Valinskytė, Lietuvos banko Makroprudencinės politikos skyriaus vadovė. Forume dalyvaus Indrė Gendroliūtė-Gerulienė, Inovacijų agentūros Regioninės verslo transformacijos skyriaus vadovė. Ji svarstys apie regiono verslumą, aiškins, kodėl vieniems sekasi geriau nei kitiems?

Simona Ramanauskaitė, Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) Informacinių technologijų katedros profesorė, pristatys dirbtinio intelekto panaudojimą versle, papasakos, kas yra Pramonė 5.0. Forumą užbaigs Egidijaus Rapalio UAB „Litspringas“ direktoriaus sėkmės istorija ir dalyvių diskusija „Geopolitika, žalioji transformacija, demografija ir kiti iššūkiai Plungės pramonės plėtrai“.

IQ žurnalas nuolat rengia konferencijos įvairiuose šalies miestuose ir rajonuose jiems aktualiomis temomis. IQ forumo Plungėje partneriai yra Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Plungės rajono savivaldybė, Lietuvos bankas, Plungės pramonininkų sąjunga.

2023 06 05 11:00
Spausdinti