Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


„PHILIP MORRIS LIETUVA“
Iš Ukrainos į Lietuvą: fabrikui Klaipėdoje vadovaus buvęs gamyklos Charkive vadovas
Pranešimas spaudai
Bendrovė
Leventas Garipas.

Nuo spalio 1 d. bendrovei „Philip Morris Lietuva“, valdančiai tabako gaminių fabriką Klaipėdoje, vadovauti paskirtas Leventas Garipas, prieš tai ėjęs vadovo pareigas „Philip Morris International“ fabrike Charkive, Ukrainoje.

Klaipėdos fabrikas, kurio vadovavimą perima L. Garipas, pagal gamybos pajėgumus ir pagaminamus kiekius yra antras „Philip Morris International“ fabrikas Europos Sąjungoje ir ketvirtas pasaulyje. Jo veiklą užtikrina daugiau nei 550 žmonių komanda.

„Per beveik trisdešimt metų fabrikas Klaipėdoje tapo itin svarbia, technologiškai pažangia „Philip Morris International“ dalimi. Tad mano tikslas bus toliau užtikrinti nuolatines investicijas į čia dirbančius žmones, įmonės kultūrą bei modernias technologijas, kad Klaipėdos fabrikas būtų geruoju pavyzdžiu ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio gamybos įmonėms. Tikiu, kad sukaupta ilgametė ir įvairialypė patirtis padės tęsti tvarią „Philip Morris Lietuvos“ plėtrą ir veiklą, kuri savo ruožtu toliau kurs gerai apmokamas darbo vietas Klaipėdos regiono bendruomenei“, – sako L. Garipas.

Naujasis vadovas savo karjerą „Philip Morris International“ pradėjo 2014 m. Turkijoje, kur ėjo įvairias vadovaujamas pareigas gamybos padaliniuose, o pastaruoju metu vadovavo bendrovės fabrikui Ukrainoje, Charkivo mieste. Prasidėjus karui gamyba Ukrainoje buvo sustabdyta. Prieš prisijungdamas prie „Philip Morris International“, L. Garipas dirbo „Procter&Gamble“ bei „Kimberly-Clark“ organizacijose.

Iki šiol fabrikui Klaipėdoje vadovavęs Bruno Romeu tęsia karjerą kokybės operacijų vadovo pareigose „Philip Morris International“ mastu.

„Philip Morris International“ buvo pirmasis užsienio investuotojas naujai atkurtoje nepriklausomoje Lietuvoje. Per beveik 30 metų į veiklą Lietuvoje „Philip Morris International“ investavo daugiau nei 350 mln. eurų. Čia veikia dvi bendrovės įmonės – „Philip Morris Lietuva“ ir „Philip Morris Baltic“. Bendrai jose dirba daugiau nei 670 žmonių.

Nuo 1993-iųjų Lietuvoje veikianti „Philip Morris International“ yra ir viena didžiausių šalies mokesčių mokėtojų. Per pastarąjį dešimtmetį jos įmonės į Lietuvos valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip 2 mlrd. eurų įvairių mokesčių.

2022 10 06 10:53
Spausdinti