Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


ŪKININKAI PRIEŠ FERMERIUS
JAV ir ES žemės ūkio praktikos ir reguliacijos skiriasi. Kurių metodai ateityje pasirodys efektyvesni?
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė

Palyginti žemės ūkio milžines JAV ir ES nėra lengva. „Tiek pačios JAV su 50 valstijų yra įvairialypės ir skirtingos – važiuodamas iš vienos valstijos į kitą matai skirtumus, tiek ES, turėdama 27 nares, skiriasi: Lietuva skiriasi nuo Ispanijos, Rumunija – nuo Portugalijos ir panašiai, – teigė Karolis Anužis, Lietuvos žemės ūkio ir komercijos atašė Vašingtone, o nuo rugpjūčio – Briuselyje, paprašytas palyginti JAV ir ES žemės ūkio skirtumus. – Čia šių dviejų žemynų panašumas – abu viduje turi daug skirtumų.“

Tačiau keli dviejų tvirtų žemės ūkio produkcijos prekybos partnerių ir konkurenčių skirtumai išryškėja iškart, ir ne tik žvelgiant į daugiausia auginamas kultūras ar didesnį dėmesį mėsos ar pieno gamybai, bet ir į žemės ūkio praktikas bei ateities strategijas. Abi turi ir pranašumų, ir trūkumų.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Draugiškos konkurentės

2024 07 30 06:45
Spausdinti