Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


KINIJA IR JAV
JAV uždraudė importuoti ir pardavinėti „Huawei“ ir ZTE ryšių įrangą
BNS
Unsplash

JAV institucijos penktadienį paskelbė uždraudusios importuoti ir pardavinėti ryšių įrangą, kuri laikoma keliančia „nepriimtiną riziką nacionaliniam saugumui“, įskaitant įrangą, gaminamą Kinijos milžinių „Huawei Technologies“ („Huawei“) ir ZTE.

Abi įmonės yra įtrauktos į JAV Federalinės ryšių komisijos (FCC) sudarytą įmonių, keliančių grėsmę nacionaliniam saugumui, sąrašą.

Paskelbtas sprendimas papildys daugelį kitų, kuriais siekiama apriboti Kinijos telekomunikacijų įmonių prieigą prie JAV tinklų, bei yra priimtas vyraujant ilgalaikei dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų nesantaikai.

Pastaraisiais metais JAV pareigūnai vis dažniau išreiškia nerimą dėl Kinijos telekomunikacijų bendrovių ir jų kuriamų technologijų.

„FCC yra įsipareigojusi apsaugoti [JAV] nacionalinį saugumą užtikrindama, kad nepatikima ryšių įranga negalėtų būti naudoti mūsų šalyje“, – sakoma pirmininkės Jessica Rosenworcel (Džesikos Rouzenvorsel) pranešime.

Pareigūnė pridūrė, kad naujosios taisyklės – tai dalis nuolatinių pastangų, skirtų apsisaugoti nuo grėsmių saugumui.

Kinijos technologijų milžinės „Huawei“ atstovas spaudai nepakomentavo draudimo, paklaustas naujienų agentūros AFP.

Draudimas taip pat turės įtakos kitoms įmonėms, įskaitant vaizdo stebėjimo įrangos įmones „Hangzhou Hikvision“ ir „Dahua Technology“.

Vašingtonas jau yra uždraudęs „Huawei“ tiekti sistemas, kurios būtų naudojamos JAV vyriausybės sistemose, ir primygtinai ragino privatų sektorių atsisakyti gamintojos įrangos, baimindamasis, kad „Huawei“ įranga surinkta informacijai gali patekti į Kinijos žvalgybos rankas.

2019 metais „Huawei“ buvo įtraukta į juodąjį sąrašą, su kuriame esančiomis įmonėmis JAV tiekėjai negali vykdyti verslo, tuo metu pačiai įmonei uždrausta naudoti mobiliesiems telefonams skirtą „Google“ operacinę sistemą „Android“.

2022 11 28 10:02
Spausdinti