Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


EKONOMINIS SPAUDIMAS
K. Navickas prašys EK pagalbos dėl Kinijos ribojimų Lietuvai
BNS
BNS foto
K. Navickas.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas pirmadienį prašys Europos Komisijos imtis skubių veiksmų dėl Kinijos apribojimų importui iš Lietuvos.

Pasak ministro, Kinijos priemonės prieš Lietuvą yra politiškai motyvuotas ekonominis spaudimas. Anot jo, įmonės patiria sunkumų eksportuojant prekes į Kiniją, iki šiol negauta jokio oficialaus pranešimo iš šalies institucijų dėl importo draudimų ar apribojimų.

„Kinija specialiai kuria kliūtis, kurios yra diskriminacinės ir pažeidžia tarptautinės prekybos taisykles bei turi poveikį bendrai ES prekybos politikai. Šioje situacijoje ypač svarbi ES vienybė ir solidarumas“, – pranešime sakė K. Navickas.

Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje taip pat bus kalbama apie kritinę kiaulienos sektoriaus situaciją. K. Navickas kartu su kitais ministrais toliau ragins EK imtis priemonių krizei spręsti – taikyti išskirtines ES finansines paramos priemones dėl esminio rinkos sutrikdymo.

Taip pat bus siekiama politinio susitarimo dėl žvejybos 2022 metais ES ir jai nepriklausančiuose vandenyse.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 13 09:02
Spausdinti