Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KALNAKASYBA
Kalnakasybos milžinė „Glencore“ pranešė apie devynis kartus išaugusį pelną
BNS
Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

Anglų ir šveicarų kalnakasybos milžinė „Glencore“ ketvirtadienį pranešė apie devynis kartus didesnį pelną, uždirbtą pirmąjį šių metų pusmetį, kurį paskatino sparčiai augančios naftos, dujų ir anglies kainos.

Šveicarijoje įsikūrusi įmonė pranešė, kad per pirmuosius šešis 2022 metų mėnesius jos grynasis pelnas siekė 12,1 mlrd. JAV dolerių, kai nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios žaliavų kainos šovė į viršų.

Londono biržoje listinguojama grupė teigė, kad akcininkams išmokės 4,5 mlrd. JAV dolerių.

„Nepaisant to, kas akivaizdžiai buvo labai sudėtinga aplinka mūsų rinkoms, mūsų operacijoms ir pasauliui apskritai, džiaugiamės galėdami pranešti apie išskirtinius „Glencore“ finansinius rezultatus per šį laikotarpį“, – pareiškė generalinis direktorius Gary Nagle'as.

„Glencore“ prekybos verslo pajamos padvigubėjo iki 3,7 mlrd. JAV dolerių, o iš pramoninių operacijų bendrovė uždirbo 15 mlrd. JAV dolerių, pasinaudodama išaugusiomis anglių kainomis.

Kalbėdamas apie antrąjį metų pusmetį, G. Nagle perspėjo, kad „griežtėjančios finansinės sąlygos ir prastėjanti makroekonominė aplinka kelia tam tikro neapibrėžtumo prekių rinkoms“.

Dešimtmečių aukštumas pasiekusi infliacija ir centrinių bankų griežtinama pinigų politika sukėlė nerimą, kad ekonomika gali panirti į nuosmukį.

2022 08 04 14:35
Spausdinti