Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


KARTU Į ATEITĮ
Klaipėdos regionas – pirmasis, sukūręs specializacijos strategiją
Liepa Žeromskaitė
BNS
Jūra – ne vienintelis išskirtinumas.

Kaip ji padės regiono plėtrai?

2021 m. Klaipėdos regionas žengė žingsneliu toliau nei visi likusieji Lietuvoje ir bendromis viešojo, verslo, švietimo ir mokslo bei visuomeninio sektorių pastangomis parengė specializacijos strategiją, apimančią penkias pagrindines kryptis: jūrinę ekonomiką, bioekonomiką, darnų jūrinį ir pakrančių turizmą, pažangios pramonės ekonomiką, paslaugų ekonomiką.

„Pirminį impulsą davė prieš penkerius metus pradėtos kalbos apie planuojamus nacionalinės regioninės politikos pokyčius ir norą stiprinti regionus, – prisiminė Palangos meras ir asociacijos „Klaipėdos regionas“ prezidentas Šarūnas Vaitkus. – Mūsų regionas šį žingsnį priėmė itin palankiai, nes jau turėjome nemažą patirtį dirbdami kartu ir įgyvendindami regione bendrus projektus bei iniciatyvas.“

Išnagrinėjus bendrą regiono potencialą ir įvertinus turimus išteklius prasidėjo strategijos rengimas. Kaip pabrėžė Palangos meras, nors procesas buvo ilgas, pradėti darbai buvo vykdomi tikslingai ir galiausiai, praėjus ketveriems metams, patvirtinta pirmoji ir vienintelė Lietuvoje regioninė specializacija.

2022 07 21 07:00
Spausdinti