Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SANKCIJOS
Klaipėdos uosto vadovas: jokių pažeidimų nepadarėme
BNS
BNS foto
A. Latakas.

Susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui pareiškus abejonių dėl „Lietuvos geležinkelių“ bei Klaipėdos jūrų uosto vadovų tolesnio darbo, pastarojo vadovas pareiškė, jog įmonė nepadarė jokių pažeidimų.

„Susisiekimo ministras yra tiesioginis uosto direkcijos generalinio direktoriaus vadovas, tad į jo nuomonę yra įsiklausoma ir ji yra gerbiama. Situacija yra analizuojama. Mūsų nuomone, įmonė jokių pažeidimų nėra padariusi“,– pranešime sakė uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

M. Skuodis penktadienį pareiškė sunkiai įsivaizduojantis, kaip toliau galėtų dirbti Klaipėdos uosto vadovybė.

„Sunkiai įsivaizduoju, kaip šiame kontekste toliau galėtų dirbti Klaipėdos uosto, per kurį kraunamos baltarusiškos trąšos, vadovybė. Vertinsiu situaciją ir savo komandoje, ministerijoje“, – feisbuke rašė ministras.

Pasak jo, Vyriausybės pozicija Baltarusijos atžvilgiu yra aiški ir vieninga, todėl valstybės valdomos įmonės turi laikytis tokios pat vertybinės pozicijos.

Artėjant gruodžio 8-jai, kai įsiteisėjo JAV sankcijos „Belaruskalij“, A. Latakas ya sakęs, kad nutrūkus Baltarusijos trąšų tranzitui uosto pajamos smarkiai kristų, nes šie kroviniai sudaro 30 proc. visos Klaipėdos uosto krovos.

„Gali būti, kad tai nebus gruodžio 8 diena. Kai kurie sandoriai gali būti įvykę, kai kurie avansiniai mokėjimai gali būti padaryti, ir to laiko buferis gali būti ilgesnis“, – BNS lapkričio pabaigoje sakė A. Latakas.

Jis tuomet sakė esąs įsitikinęs, kad „Belaruskalij“ trąšų uoste nuo kitų metų nebeliks. Dėl to Klaipėdos uostas neteks apie trečdalio metinės krovos ir apie 20 mln. eurų metinių pajamų,

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 10 13:10
Spausdinti