Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


 „Lietuvos geležinkeliai“ negaili darbuotojams išmokėtų išeitinių
BNS
(BNS nuotr.).

Restruktūrizaciją įgyvendinančią ir darbuotojų skaičių mažinančią bendrovę „Lietuvos geležinkeliai“ per pirmąjį šių metų pusmetį paliko 800 darbuotojų. Daugiau nei pusei jų išmokėta 4,1 mln. eurų išeitinių išmokų.

„Lietuvos geležinkeliai“ nurodė, kad nuo 2016-ųjų gruodžio vidurio, kai pasikeitė įmonės vadovybė, ją paliko 803 darbuotojai. Iš jų šalių susitarimu pasitraukė 496 darbuotojai, ir 474-iems jų išmokėta 4,088 mln. eurų. Įvertinus naujai priimtus darbuotojus, bendras jų skaičius sumažėjo 437. Įmonė taip pat buvo sudariusi galimybę nebenorintiems dirbti arba bijantiems, kad nuo liepos dėl netinkamos kvalifikacijos bus atleisti, darbuotojams išeiti dvišaliu susitarimu ir gauti išeitines pagal senąjį Darbo kodeksą. Šia galimybe pasinaudojo 136 žmonės. Tačiau „Lietuvos geležinkeliai“ skaičiuoja, kad ši pertvarka atneš daugiau naudos nei patirtos išlaidos. Bendrovė skelbia, kad dėl pokyčių per metus sutaupys po 15 mln. eurų – tai lems ne tik žmonių atleidimas, bet ir kitos pertvarkos.
Bendrovė skelbia, kad dėl pokyčių per metus sutaupys po 15 mln. eurų – tai lems ne tik žmonių atleidimas, bet ir kitos pertvarkos.
Prijungus Kenos stotį prie Vilniaus regiono stočių skyriaus, šiemet bus sutaupyta 60,7 tūkst. eurų. Atsisakius nuostolingo maršruto į Maskvą, bus sutaupyta apie 2,6 mln. eurų per metus, o dar ir maitinimo paslaugų šiame ir Sankt Peterburgo maršrute, –  po 300 tūkst. eurų. Pokyčiai Keleivių vežimo direkcijoje, lanksčiau aptarnaujant klientus, leis sutaupyti 3,8 mln. eurų per metus. „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška birželį pranešė, kad įmonė numato iki metų pabaigos administracijos aparatą sumažinti nuo maždaug 1 200 iki 900 etatų. Pasak jo, dalis žemesnės grandies vadovų yra nereikalingi, aparatas išsipūtęs. M.Bartuška taip pat informavo, kad bus peržiūrėtos visos funkcijos ir sprendžiama, kurios reikalingos, o kurias galima įsigyti rinkoje. Pavyzdžiui, galvojama atsisakyti „Gelsaugos“ arba Geležinkelių aplinkosaugos centro paslaugų. Gegužę skelbta, kad bendrovėje dirbo 9,6 tūkst. žmonių. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.    
2017 07 19 02:54
Spausdinti