Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


AVIACIJA
Lietuvos oro uostams ieškoma naujo vadovo
ELTA
Freepik
Asociatyvi nuotrauka.

Tris tarptautinius šalies oro uostus valdančiai VĮ Lietuvos oro uostai ieškoma naujo vadovo – Susisiekimo ministerija paskelbė konkursą šios strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčios įmonės generalinio direktoriaus pareigoms eiti. Kandidatų paraiškų laukiama iki gegužės 26 d.

Nuo 2022 m. birželio 23 d., iš pareigų pasitraukus Lietuvos oro uostų generaliniam direktoriui Mariui Gelžiniui, įmonei laikinai vadovauja Aurimas Stikliūnas.

„Valstybės įmonė Lietuvos oro uostai dar šiais metais taps akcine bendrove, taigi tikimės, kad naujas įmonės vadovas užtikrins sklandų perėjimą į naują teisinį statusą ir gebės išnaudoti jo privalumus, toliau stiprinant šalies oro uostus ir didinant Lietuvos pasiekiamumą oru“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Konkurse laukiama kandidatų, kurie per pastaruosius 10 metų būtų įgiję ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį, eidami įmonės vadovo, pavaduotojo ar aukščiausiojo lygmens struktūrinio padalinio vadovo pareigas įstaigoje, įmonėje arba įmonių grupėje, pažymima pranešime.

Privalumas būtų turėti darbo patirties vienoje iš šių sričių: aviacijos, infrastruktūros ir (ar) investicijų projektų planavimo ir (ar) vykdymo, įmonės ar įmonių grupės strategijos formavimo ir įgyvendinimo, pokyčių valdymo, verslo strategijos formavimo ir jos įgyvendinimo, inovatyvių technologijos procesų diegimo, bendrovių finansų ir rizikų valdymo srityse, pabrėžia ministerija.

Kandidatų atitiktį keliamiems reikalavimams ir jų tinkamumą eiti minėtas pareigas vertins Susisiekimo ministerijos sudaryta konkurso komisija. Vykdyti atranką padės konkurso būdu pasirinkta vadovų paieškos įmonė AIMS International Lietuva.

Lietuvos oro uostai valdo trijų tarptautinių oro uostų – Vilniaus, Kauno ir Palangos infrastruktūrą, koordinuoja jų komercinę veiklą. Po pertvarkos į akcinę bendrovę ši įmonė ir toliau turės pirmos kategorijos strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui, visos pertvarkytos bendrovės akcijos priklausys valstybei.

Svarbiausias Susisiekimo ministerijos lūkesčių rašte Lietuvos oro uostams keliamas tikslas – didinti šalies pasiekiamumą, plečiant Lietuvos ekonomikai svarbių skrydžių krypčių tinklą ir paslaugų įvairovę. Tikimasi, kad įmonė kurs patrauklią aplinką verslui, sieks pritraukti į oro uostus naujų investicijų, vystys saugią ir tvarią oro uostų infrastruktūrą, užtikrins aukštą paslaugų kokybę keleiviams ir partneriams.

2023 05 12 14:50
Spausdinti