Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VERSLAS
„Linas Agro Group“ į du naujus fabrikus Lietuvoje investuos 11 mln. eurų
BNS
Paulius Peleckis/BNS

Viena didžiausių Baltijos šalių regiono žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupė „Linas Agro Group“ Lietuvoje planuoja už 6,5 mln. eurų statyti makaronų gamyklą Kaišiadoryse, o už 4,3 mln. eurų – džiūvėsėlių fabriką. Ateityje bendrovė svarsto statyti ir dar dvi gamyklas, tačiau dėl jų paskirties dar neapsispręsta.

„Pradedamos 6,5 mln. eurų sieksiančios investicijos ir užsakinėjama įranga trečiai grupės makaronų gamyklai, kuri įsikurs greta Kaišiadorių paukštyno. Iš viso 2–3 metų perspektyvoje yra svarstoma įgyvendinti keturis naujus gamybos projektus, iš kurių jau yra patvirtinta 4,3 mln. eurų investicija į džiūvėsėlių fabriką, nes džiūvėsėlių paklausa rinkoje didesnė už pasiūlą. Kiti du projektai – svarstymo stadijoje“, – BNS sakė „Linas Agro Group“ finansų direktorius Mažvydas Šileika.

Pasak jo, grupė šiemet yra investavusi į greitai paruošiamų produktų verslą – baigiamos sandėliavimo patalpų statybos Kėdainių rajone, taip pat planuoja ateityje mažinti paukščių auginimą Rudaminoje veikiančiame paukštyne.

„Vilniaus paukštynas turėtų tapti paukštienos perdirbimo įmone, jame liktų skerdykla ir perdirbimo cechas. Auginant paukščius nepavyksta visiškai išvengti kvapų problemos, kuri aktualėja, nes Rudamina, kurioje įsikūręs Vilniaus paukštynas, tampa Vilniaus priemiesčiu“, – sakė M. Šileika.

„Linas Agro Group“ finansų direktoriaus teigimu, yra pasiekti principiniai susitarimai dėl įmonių pardavimo Rusijoje ir Baltarusijoje, tačiau pats pardavimo procesas užtruko.

„Įmonių Rusijoje ir Baltarusijoje pardavimo procesas juda į priekį, tik gal ne taip sparčiai, kaip planuota. Tikėjomės įgyvendinti įmonių pardavimo sandorius iki birželio 30 dienos, tačiau tai vienai, tai kitai pusei yra kilę ir vis kyla papildomų klausimų, kuriuos būtina išnagrinėti iki sutarčių pasirašymo“, – sakė finansų direktorius.

„Ne, atidėjimai dėl pardavimo Baltarusijoje nėra susiję su įmonių įtraukimų į vadinamuosius „juodusius sąrašus“, yra kitų „kabliukų“, – BNS sakė M. Šileika.

Baltarusijos „juodusiuose sąrašuose“ esančios užsienio kapitalo įmonės negali būti parduotos be autoritarinės valdžios leidimo.

Portalo vz.lt duomenimis, Rusijoje grupė valdo su pernai iš Tautvydo Barščio įsigyta žemės ūkio produktų perdirbimo ir maisto gamybos grupe „KG Group“ įsigytas dvi įmones „Vitomek“ pavadinimais. Viena jų užsiima premiksų gamyba, o kita – didmenine prekyba premiksais, pašarais ir žaliavomis pašarų gamybai. Iki kol buvo perimtos naujų akcininkų, metinės jų pardavimo pajamos siekdavo 54,5 mln. eurų.

Baltarusijoje perimtos dvi „KG Group“ priklausiusios įmonės – „Belfidagro“, kurios užsiima premiksų gamyba ir didmenine jų prekyba. Jų metinės pardavimo pajamos svyravo apie 19 mln. eurų.

Parduodamose įmonėse dirba 314 darbuotojų – 186 Rusijoje ir 128 Baltarusijoje.

„Linas Agro Group“, gegužę skelbė, kad per devynis mėnesius gavo 1,35 mlrd. eurų konsoliduotų pajamų – 89 proc. daugiau nei tuo pat laikotarpiu pernai, grynasis pelnas padidėjo daugiau nei 10 kartų ir siekė 26 mln. eurų.

2022 07 27 13:08
Spausdinti