Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


LTG nutraukia sutartis su „Uosto vartais“ ir Birių krovinių terminalu
BNS
Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Stiprindama sankcijų apėjimo režimą bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) teigia nutraukianti sutartis su Klaipėdos bendrovėmis „Uosto vartai“ ir Birių krovinių terminalas, nes jos bandė apeiti sankcijas antrą kartą.

„Išsiuntėme įspėjimus tiek „Uosto vartams“, tiek Birių krovinių terminalui, kad jų veikla nėra suderinama su nacionaliniu saugumu ir kelia didžiulių rizikų mūsų reputacijai“, – po Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) uždaro posėdžio ketvirtadienį žurnalistams sakė įmonės atsparumo direktorius Edvinas Kerza.

„Pirma, nulinė rizikos tolerancija. Tai reiškia, kad jeigu mūsų partneris, su kuriuo bendradarbiaujame, bandys apeiti sankcijas ir tai padarys antrą kartą, mes su juo automatiškai nutraukiame sutartį. Ir su tokiomis pora bendrovių jau esame tą padarę“, – pridūrė jis.

Pasak E. Kerzos, šios bendrovės gali kreiptis į valstybės institucijas ir įrodyti, kad LTG neteisūs. Jo teigimu, naujoji sankcijų politika su akcininke Susisiekimo ministerija yra suderinta.

2023 03 09 14:52
Spausdinti