Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


VERSLAS AFRIKOJE
M. Sudnius apie verslą Afrikoje: beribės galimybės ir padus svilinančios rizikos
Karolis Juršys
Bendrovė
„Eleving group“ generalinis direktorius Modestas Sudnius.

2012 m. veiklą pradėjusi bendrovė „Eleving group“ šiandien yra viena iš sparčiausiai augančių finansines paslaugas teikianti įmonė Baltijos regione, savo veikla aprėpia 15 pasaulio šalių ir tris žemynus: Europą, Aziją ir Afriką. Vakarų Europos verslai dar menkai pažįsta margą Afriką, todėl kylanti baimė stabdo nuo minties, kad besivystanti Afrikos rinka Europos verslui gali tapti tikra aukso gysla. Apie tai, kaip bendrovei „Eleving group“ sekėsi įsitvirtinti Afrikoje ir ar ši rinka gali pakeisti po 2022-ųjų vasario izoliuotas Rusijos ir Baltarusijos rinkas, kalbėjosi IQ apžvalgininkas Karolis Juršys su bendrovės generaliniu direktoriumi Modestu Sudniu.

Išskirdamas dabartinę verslininkų kartą, kuri dešimtąjį dešimtmetį matė Sovietų Sąjungos griuvėsiuose kuriamus verslus, M. Sudnius teigė, kad būtent ši karta yra tinkamiausia leisti verslo šaknis į dažnai vengiamą Afriką.

„Pažvelgus į ekonomines ir kitas prognozes, aišku, kad per ateinančius 50 metų viso pasaulio augimas bus Afrikoje“, – sakė pašnekovas ir ragino kitus verslininkus suteikti šiai pasaulio milžinei progą.

Jūsų įmonė siūlo finansinius produktus besivystančiame regione. Savaime suprantama, ten, kur ekonomika vis dar stojasi ant kojų, finansavimas yra reikalingas, bet gal galėtumėte paaiškinti, kaip atrodo jūsų verslas Afrikoje, klientai ir jų poreikis?

2024 02 29 11:55
Spausdinti