Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


META
„Meta“ „diržų veržimasis“ lėmė prognozes viršijusius pirmojo metų ketvirčio rezultatus
BNS
Meta
Markas Zuckerbergas.

„Facebook“ ir „Instagram“ savininkės „Meta Platforms“ pirmojo metų ketvirčio įplaukos ir grynasis pelnas viršijo analitikų prognozes po masinio išlaidų mažinimo bei atleidimų bangos.

Pasak bendrovės pranešimo, palyginti su praėjusių metų sausio-kovo mėnesiais, grynasis pelnas sumenko 23,5 proc. iki 5,709 mlrd. dolerių, arba nuo 2,72 iki 2,2 dolerio akcijai, pardavimų pajamoms augus 2,6 proc. iki 28,645 mlrd. dolerių.

Volstryto analitikai pranašavo vidutiniškai 2,02 dolerio akcijai pelną, 27,7 mlrd. dolerių įplaukas.

„Turėjome gerą ketvirtį, o mūsų bendruomenė toliau auga. Tampame efektyvesni, kad galėtume sparčiau kurti geresnius produktus bei užimti tvirtesnes pozicijas, kad galėtume įgyvendinti savo ilgalaikę viziją“, – pareiškė „Meta“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas.

Technologijų milžinė pirmąjį šių metų ketvirtį užbaigė darbuotojų skaičių sumažinusi iki 77,1 tūkst., pranešė planuojanti naikinti dar daugiau darbo vietų.

2022-ieji jai buvo sudėtingi metai, gerokai apsunkus verslo sąlygoms, pirmiausia dėl to, kad reklamos užsakovai buvo priversti mažinti išlaidas rinkodarai.

Praėjusį metų ketvirtį „Facebook“ kasdienių aktyvių vartotojų buvo 4 proc. daugiau nei prieš metus – 2,04 mlrd., o mėnesinių aktyvių vartotojų per metus padaugėjo 2 proc. iki 2,99 milijardo.

2023 04 28 11:27
Spausdinti