Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


INFLIACIJA
Metinė infliacija rugpjūtį – 22,4 proc.
BNS
Unsplash

Metinė infliacija rugpjūtį siekė 22,4 proc., o per mėnesį prekių ir paslaugų kainos padidėjo 1 proc., ketvirtadienį pranešė Statistikos departamentas.

Tai didžiausia metinė infliacija šalyje nuo 1996 metų rugsėjo, kai ji siekė 22,3 procento.

Tuo metu vidutinė metinė infliacija (dvylika paskutinių mėnesių, palyginti su atitinkamų ankstesnių dvylikos mėnesių vidutiniu kainų lygiu) rugpjūtį buvo 14,8 procento.

Mėnesio infliacijai daugiausia įtakos turėjo kietojo kuro, pieno ir jo produktų, elektros, duonos ir grūdų produktų, šilumos energijos kainų padidėjimas bei degalų, daržovių kainų sumažėjimas.

Metinei infliacijai daugiausia įtakos turėjo kietojo kuro, degalų ir tepalų, pieno ir jo produktų, šilumos, elektros, duonos ir grūdų produktų, mėsos ir jos produktų, dujų, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų paslaugų, asmeninių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugų, aliejaus ir riebalų, automobilių, daržovių kainų padidėjimas bei garso ir vaizdo priėmimo, įrašymo ir atgaminimo įrenginių kainų sumažėjimas.

Vartojimo prekių kainos per mėnesį padidėjo 1,2 proc., paslaugų – 0,6 proc., per metus – atitinkamai 26,5 proc. ir 12,5 procento.

2022 09 08 10:36
Spausdinti