Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VAIZDO ŽAIDIMAI
„Microsoft“ paskelbė apie trečią didžiausią įsigijimą savo istorijoje – mokės 7,5 mlrd. JAV dolerių
BNS ir IQ

„Microsoft“ pirmadienį paskelbė planuojanti įsigyti „ZeniMax Media“ už 7,5 mlrd. JAV dolerių, stiprindama savo padalinio „Xbox“ padėtį artėjant įnirtingam mūšiui naujų žaidimų konsolių rinkoje.

„ZeniMax Media“ yra „Bethesda Softworks“ – populiarių žaidimų franšizių, įskaitant „Dishonored“, „Doom“, „Fallout“ ir „Elder Scrolls“, turėtojos – patronuojamoji įmonė.

„Bethesda Softworks“ suteiks mums įspūdingą žaidimų, technologijų, talentų portfelį, taip pat komercinės sėkmės patirtį“, – sakoma „Microsoft“ pranešime.

Bendrovė už pirkinį sumokės grynaisiais, o sandoris turėtų būti baigtas iki 2021 metų vidurio. Naujienų portalo „Geekwire“ duomenimis, tai bus trečias pagal vertę technologijų milžinės sandoris. 2012 m. įsigyta „Skype“ atsiėjo 8,5 mlrd. JAV dolerių, o visų laikų brangiausias korporacijos pirkinys buvo verslo socialinis tinklas „LinkedIn“, už kurį suplota 26,2 mlrd. JAV dolerių. 

Lapkričio viduryje „Microsoft“ planuoja išleisti „Xbox Series X“ – savo pirmąjį žaidimų konsolės atnaujinimą nuo 2013 metų.

Lapkritį taip pat pasirodys nekantriai laukiama „Sony PlayStation 5“.

Konkuruojančios konsolės bus išleistos dviejų dienų skirtumu artėjant švenčių laikotarpiui.

„Žaidimai yra didžiausia pramogų pramonės kategorija, nes žmonės visose šalyse naudoja žaidimus norėdami užmegzti ryšį, bendrauti ir žaisti su savo draugais“, – pareiškė „Microsoft“ vadovas Satya Nadella.

„Bethesda Softworks“ sulaukė sėkmės kiekvienoje žaidimų kategorijoje, o kartu mes dar labiau pasistengsime patenkinti daugiau nei 3 mlrd. žaidėjų visame pasaulyje poreikius“, – pridūrė S. Nadella.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 22 17:37
Spausdinti