Meniu
Prenumerata

penktadienis, gruodžio 13 d.


VIEŠBUČIAI
Minibarų tuštėjimo metas
Agnė Piepaliūtė
Shutterstock
Pagirios garantuotos.

Gėrimų buteliukų prigrūsti šaldytuvai viešbučių kambariuose sulaukė pokyčių

Viešbučio minibaras kitąmet minės penkiasdešimtmetį – 1974 m. Honkongo viešbutyje „Hilton“ buvo pristatytas pirmasis nedidelis šaldytuvas su gėrimais. Per kelis mėnesius gėrimų pardavimas kambariuose padidėjo 500 proc., o bendros viešbučio metinės pajamos pakilo 5 proc. Netrukus viešbučių grupė minibarų koncepciją išplėtė visame savo tinkle, jų pavyzdžiu pasekė kiti pasaulio viešbučiai.

Tačiau ir šiuos viešbučių atributus pasiekė permainos – vieni jų atsisako visai, kiti keičia asortimentą.

Šiuolaikiniai keliautojai vis labiau rūpinasi savo sveikata ir dažnai renkasi sveikesnius užkandžius, nebevartoja alkoholio. Per daug metų minibarai viešbučių verslui kūrė ir plėšikautojų reputaciją, kai troškulio kamuojamas ar pagundai pasimėgauti gurkšniu konjako neatsispyręs svečias sumokėdavo kelis kartus didesnę sumą, nei jam kainuotų parduotuvėje gatvės kampe.

2023 06 22 06:45
Spausdinti