Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


Mobiliosios programėlės skatina išlaidauti
BNS
(Pixabay nuotr.).

Įvairios mobiliosios programėlės palengvina atsiskaitymą už prekes ir paslaugas, dėl to žmonės išleidžia daugiau pinigų. Tai patvirtino trečdalis britų FSCS atliktoje apklausoje.

Du trečdaliai respondentų paaiškino, kad dėl tokių programėlių jiems daug lengviau leisti pinigus gulint lovoje ryte ar dienos pabaigoje. Jie taip pat teigia mažiau sekantys savo pirkinius. Apklausa taip pat parodė, kad moterys, naudodamosi tokiomis mokėjimo programėlėmis, išleidžia daugiau pinigų nei vyrai: moterys per mėnesį išleidžia vidutiniškai 131 svarą (apie 167 JAV dolerius), o vyrai – 115 svarų. Vyrai programėlėmis moka už azartinius žaidimus, keliones, pramogas ir muziką. Moterys daugiausia išleidžia pirkiniams ir maisto pristatymui į namus. Ir tik 18 proc. apklaustųjų sakė, kad naudojasi specialiomis programėlės namų ūkiui vesti.
Vyrai programėlėmis moka už azartinius žaidimus, keliones, pramogas ir muziką. Moterys daugiausia išleidžia pirkiniams ir maisto pristatymui į namus.
Ekspertai aiškina, kad tokia apklausa parodė, kad naudojantis išmaniaisiais telefonais galima ką nors nusipirkti vos paspaudus pirštu ekraną. Dėl to žmogus turi gerokai mažiau laiko apgalvoti savo pirkinį. Maždaug 20 proc. apklaustųjų sakė, kad vos atsibudę ryte griebiasi telefono ar planšetinio kompiuterio, kad ką nors nusipirktų, rašo „The Daily Star“. O trečdalis reguliariai ką nors perka prieš eidami miegoti.
58 proc. respondentų yra įsitikinę, kad po dvidešimties metų atsiskaityti parduotuvėje prireiks tik piršto atspaudo.
Kita apklausa parodė, kad žmonėms vis patogiau ką nors perkant naudoti biometrinius duomenis. 58 proc. respondentų yra įsitikinę, kad po dvidešimties metų atsiskaityti parduotuvėje prireiks tik piršto atspaudo. O ketvirtadalis apklaustų žmonių manė, kad 2037 metais identifikavimui ir atsiskaitymui bus naudojamos į ranką įsodintos mikroschemos. Tiesa, 55 proc. britų mano, kad ir po dvidešimties metų atsiskaitymas naudojant mobiliuosius telefonus ar išmaniuosius laikrodžius bei jų analogus išliks aktualus. Tuo tarpu futurologas Ian Pearsonas mano, kad jau greitai bus galima atsiskaityti dar patogiau, sparčiai besivystant gestų ir balso atpažinimo technologijoms. „Tereikės kam nors pamoti ir pasakyti „Štai jūsų 13 svarų ir 46 pensai“, ir valso bei gestų atpažinimo programa per išmanųjį telefoną identifikuos žmogų“, – teigė jis. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 06 15 16:57
Spausdinti