Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


LIETUVOS PRAMONININKŲ KONFEDERACIJA
Naujuoju pramonininkų prezidentu išrinktas V. Janulevičius
BNS
Fotobankas
Vidmantas Janulevičius.

Naujuoju Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentu išrinktas iki šiol viceprezidento pareigas organizacijoje ėjęs Vidmantas Janulevičius.

Antradienį vykstančiame LPK suvažiavime V. Janulevičius buvo vienintelis kandidatas tapti konfederacijos prezidentu. Jis pakeitė nuo 2012-ųjų LPK prezidento pareigas ėjusį Robertą Dargį, kuris rinkimuose dalyvauti negalėjo dėl kadencijų limito.

Balsavime iš viso dalyvavo 84 delegatai, 83 jų balsavo už V. Janulevičių, vienas biuletenis buvo sugadintas. Kalboje po išrinkimo V. Janulevičius sakė, jog vienintelį biuletenį sugadino jis pats.

Naujasis pramonininkų prezidentas teigė, kad jo pagrindinis prioritetas bus sisteminti LPK komandą.

„Mūsų laukia daug iššūkių ir veiklos, bet, kaip greitai pasieksime tų norimų rezultatų, priklausys tik nuo mūsų pačių. Bandysiu jungti visus ir tikiuosi bendro palaikymo. Tie balsai, kurie buvo šiandien, mane nuteikia optimistiškai“, – kalboje sakė V. Janulevičius.

„Visas mano dėmesys bus visgi stiprinti, sisteminti LPK komandą“, – pridūrė jis.

V. Janulevičius taip pat teigė, kad vadovaudamas LPK jis sieks vienyti įvairias verslui atstovaujančias konfederacijas.

„Tikrai bandysiu vienyti visas mūsų esančias konfederacijas. Lietuva nėra tokia didelė šalis, kuri galėtų turėtų daugelį konfederacijų, asociacijų. Norisi jas struktūruoti, atsižvelgiant į visų interesus, ne tik į kažkokius šakinius interesus“, – teigė jis.

Jis pabrėžė, kad LPK turi atstovauti ne pavienėms įmonėms, o platesniems interesams.

„Dažnai teko girdėti klausimą, ypač regionuose – kas man iš to buvimo konfederacijoje, jei mano interesų niekas neatspindi, negaliu pasiekti to, ko noriu savo verslui? Esminis dalykas būtų eiti tuo švietimo keliu – priklausymas asociacijai nėra tik privačios įmonės interesas. Mes turime atspindėti platesnį interesų ratą“, – sakė V. Janulevičius.

53-ių V. Janulevičius LPK viceprezidento pareigas ėjo nuo 2017-ųjų, jis taip pat yra aukštųjų technologijų grupės „BOD Group“ valdybos pirmininkas.

LPK viso vienija 56 asociacijas: 51 šakinę, penkias regionines ir 25 neasocijuotus narius, jungiančius visas pagrindines pramonės šakas ir pagrindinę Lietuvoje gaminamą produkciją. 

Anot LPK, jos narės pagamina 83 proc. visos Lietuvos eksporto produkcijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 06 30 14:37
Spausdinti