Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


SANKCIJOS RUSIJAI
„Netflix“ nutraukė transliacijas abonentams Rusijoje
BNS
Unsplash

„Netflix“ abonentai Rusijoje prarado prieigą prie srautinės televizijos, Vakarų bendrovei pasitraukus iš rinkos dėl karo Ukrainoje.

Nuo penktadienio „Netflix“ svetainė ir programos Rusijoje nebepasiekiamos, o „Netflix“ atstovas spaudai patvirtino, kad abonentai nebeturi prieigos.

„Taip yra dėl įgyvendinamo pasitraukimo iš Rusijos rinkos“, kuris buvo paskelbtas kovą, pirmadienį naujienų agentūrai AFP teigė „Netflix“ atstovas.

JAV įsikūrusi platforma kovo pradžioje paskelbė, kad traukiasi iš Rusijos, kai Maskva išsiuntė tūkstančius karių į Ukrainą.

Pasak bendrovės atstovo, „Netflix“ laukė iki dabartinio atsiskaitymo ciklo pabaigos, prieš nutraukdama paslaugas klientams.

„Netflix“ yra pasaulyje pirmaujanti srautinės televizijos platforma, 2021 metų pabaigoje turėjusi 221,8 mln. prenumeratorių, nors Rusijoje klientų dalis nebuvo itin didelė.

Bendrovė balandžio mėnesio laiške akcininkams teigė, kad dėl pasitraukimo iš Rusijos prarado 700 tūkst. mokamų abonentų, pasitraukimu paaiškindama pirmąjį pasaulinio abonentų skaičiaus sumažėjimą per dešimtmetį.

„Netflix“ yra viena iš daugelio užsienio įmonių, kurios paskelbė apie veiklos sustabdymą arba visišką pasitraukimą iš Rusijos rinkos nuo tada, kai Maskva vasario 24 dieną įsiveržė į Ukrainą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 05 30 14:53
Spausdinti