Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


ORO KELIAI
Nuo spalio Vilnius bus sujungtas su Dubajumi: „FlyDubai“ skraidys tris kartus per savaitę
ELTA
Lietuvos oro uostai
Į Lietuvą ateina dar vienos oro linijos – „FlyDubai“.

Į Lietuvos rinką nuo spalio ateina dar vienas oro vežėjas – Jungtinių Arabų Emiratų kompanija „FlyDubai“, praneša susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Tai leis vykdyti tris savaitinius skrydžius į Dubajų, kuriame yra strateginis oro uostas, leidžiantis vykdyti tolimesnius skrydžius į visą Aziją.

„Galime pasakyti oficialiai apie tai, dėl ko dirbome ne vienerius metus. Jungtinių Arabų Emyratų „FlyDubai“ kompanija rudenį ateina į Lietuvos rinką. Ir ji startuoja su trimis savaitiniais skrydžiais į Dubajų, kuriame yra strateginis oro uostas“, – ketvirtadienį teigė M. Skuodis.

„Nuo spalio mėnesio Vilnių ir Dubajų „Flydubai“ sujungs net 3 savaitiniais skrydžiais. Prekyba bilietais startuoja jau šiandien. Tai ne tik naujos tradicinės avialinijos Lietuvoje, bet ir kito lygio tiesioginių ilgųjų skrydžių patirtis skrendant į strateginį oro uostą Emyratuose, o per jį – į šimtus kitų lokacijų“, – savo „Facebook“ paskyroje pridėjo ministras.

Pasak M. Skuodžio, tai strateginis bendrovės žingsnis – ji veikti pradės ir kitose Baltijos šalyse, taip sukurdama galimybes verslo bendradarbiavimui ir turizmo sektoriaus plėtrai.

„Kompanija žengia ne tik į Lietuvą, bet ir kitas strategines šalis. Tai yra strateginis žingsnis ir tai suteiks visiškai kitas galimybes mūsų verslui, mūsų turizmo sektoriui. Aš net neabejoju, kad atvykstamajam turizmui. Ir tai prisidės prie mūsų verslo bendradarbiavimo su JAE“, – aiškino jis.

Anot ministro, tai trečioji oro linijų bendrovė, kuri per šiuos metus pradeda veiklą Lietuvoje. Anksčiau apie savo planus Lietuvoje jau pranešė Islandijos „Play“ ir Graikijos „Aegean Airlines“.

2024 02 15 11:46
Spausdinti