Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


POKYČIAI
Pareigas palieka „Verslios Lietuvos“ vadovė D. Kleponė
IQ
BNS foto
D. Kleponė.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldžios verslumo ir eksporto plėtros agentūros „Versli Lietuva“ generalinė direktorė Daina Kleponė nuo gruodžio 10 d. palieka agentūrą ir sugrįžta dirbti į privatų sektorių.

„Esame dėkingi D. Kleponei už indėlį į viešojo sektoriaus vadybos gerinimą ir įsitraukimą kuriant Inovacijų agentūrą. „Versli Lietuva“ yra viena iš sėkmingiausių viešojo sektoriaus organizacijų, todėl jos pagrindu ir ėmėmės kurti Inovacijų agentūrą, perimdami ir siekdami išlaikyti gerąją vadybos praktiką, strateginius pagrindus, klientų aptarnavimo standartus, vidinę kultūrą“, – sakė Aušrinė Armonaitė, ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, D. Kleponei einant VšĮ „Versli Lietuva“ generalinės direktorės pareigas nuo 2017 m. birželio, per ketverius su puse metų, agentūra pasiekė reikšmingus verslumo ir eksporto skatinimo rezultatus.

„Džiaugiuosi, kad turėjau progą dirbti su Inovacijų agentūros strategijos kūrimu ir tikiu, kad naujoji agentūra, kurios strategija, veiklos modelis ir struktūra buvo mūsų darbo grupės rezultatas, padės auginti pasauliu mastu konkurencingą Lietuvos verslą“, – pranešime cituota D. Kleponė.

Pasak pareigas paliekančios vadovės, „Verslios Lietuvos“ vadovų komanda išlieka stabili ir pasirengusi pereiti į Inovacijų agentūros struktūrą su visa gerąją „Verslios Lietuvos“ praktika ir kompetencijomis.

Laikinai, kol VšĮ „Versli Lietuva“ bus reorganizuota ir prijungta prie Inovacijų agentūros, „Versliai Lietuvai“ vadovaus dr. Marius Kalanta, iki šiol agentūroje ėjęs vyriausiojo analitiko pareigas. M. Kalanta turi daugiau nei 10 metų patirtį įvairiose vadovaujančiose ir eksperto pozicijose.

Planuojama, kad Inovacijų agentūra veiklą pradės 2022 m. I ketv. pab., o naujai agentūrai bus ieškomas naujas vadovas konkurso būdu.

2021 12 10 14:05
Spausdinti