Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Pasišaipęs iš Vilniaus savireklamos, Kaunas giriasi pats
IQ
Kauno savivaldybė nepraleidžia progos įgelti Vilniui.

Kaunas yra atsipalaidavęs, bet tuo pačiu – pilnas žmonių ir veiksmo miestas. Tokią žinutę turistams siunčia Kauno miesto savivaldybė, paviešinusi įvaizdinį vaizdo klipą, į Lietuvos sostinę vykstančius žmones kviečiantį prieš tai užsukti į Kauną.

Liepos viduryje uždarius Vilniaus oro uostą, Kaunas tapo pagrindiniais šalies oro vartais. Visi į Vilnių oro transportu vykstantys keleiviai leidžiasi Kauno oro uoste. Komunikuodamas su potencialiais turistais, Vilnius prieš dvi savaites paskelbtame vaizdo klipe pabrėžė ištuštėjusias gatves ir jas pateikė kaip privalumą. Vilnius vaizdo klipe lyginamas su Ryga, kurioje esą „tiršta“ nuo turistų, tad verta važiuoti į Lietuvos sostinę ir čia kvėpuoti švariu tuščių gatvių oru. Taip turistus nusprendė vilioti agentūra „Go Vilnius“, kuriai reklamą sukūrė agentūra „Socialus marketingas“. Ir sulaukė karštos kritikos, kurią malšino aiškindami, jog reklama buvo skirta Latvijos rinkai, o iš ten pirmosios reakcijos buvo geros. Kaunas žengia priešingu keliu ir vaizdo klipe pasakoja istoriją apie išaugusius žmonių srautus. „Mano vardas Kaunas. Mano brolis Vilnius bando spręsti mūsų sesers Rygos problemas. Laimei, aš esu tas, kuris neturi jokių problemų. Būdamas jaunesniuoju broliu šeimoje, aš mėgstu skolintis gerus dalykus iš vyresnėlio. Todėl šią vasarą jau pasiskolinau virš 3000 skrydžių, ir štai kaip Vilnius atrodo dabar“, – pasakojama Kauno miesto savivaldybės sukurtame vaizdo klipe.
Būdamas jaunesniuoju broliu šeimoje, aš mėgstu skolintis gerus dalykus iš vyresnėlio. Todėl šią vasarą jau pasiskolinau virš 3000 skrydžių, ir štai kaip Vilnius atrodo dabar.
„Vilnius yra fantastiškas miestas, kurį kauniečiai myli ir mėgsta. Bet šią vasarą, kuomet Kaunas yra tapęs pagrindiniais šalies oro vartais, į Vilnių vykstančius turistus kviečiame pasinaudoti puikia proga ir prieš tai užsukti pas mus. Palyginus su nuolat skubančiu Vilniumi, Kaunas yra kur kas labiau atsipalaidavęs miestas, kuriame net laikas eina lėčiau. Tuo pačiu Kaunas šiandien yra gyvas, gaivus ir gebantis stebinti miestas, kuris nebijo drąsių sprendimų ir moka iš savęs pasijuokti“, – teigė Kauno miesto savivaldybės komunikacijai vadovaujantis mero patarėjas Tomas Grigalevičius. Didesnes galimybes jaukintis turistus Kaunas turės iki rugpjūčio 17 dienos, kuomet, planuojama, po rekonstrukcijos savo veiklą atnaujins Vilniaus oro uostas. Jūsų dėmesiui Vilniaus ir Kauno vaizdo klipai:    
2017 07 27 16:46
Spausdinti