Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Paskatinti eilių Lietuvoje „Lidl“ nusitaikė į Latviją bei Estiją
BNS
(BNS nuotr.).

Per pusantrų metų įžengęs į Lietuvos ir JAV rinkas,  mažų kainų parduotuvių tinklas „Lidl“ turi ambicijų plėstis ir į Latviją bei Estiją.

„Ketiname iki 2020 metų plėstis į Latviją ir Estiją. Dėl tikslesnių investicijų planų dar nesutarta“, – Suomijos laikraščiui sakė „Lidl“ padalinio Suomijoje vadovas Lauri Sipponenas. Kaip skelbta anksčiau, Vokietijos tinklui atstovaujanti bendrovė „OU MMS Property Solutions“ įsigijo kelis sklypus ir planuoja prekybos tinklų statybas Taline, Narvoje ir Tartu.
Vokietijos tinklui atstovaujanti bendrovė „OU MMS Property Solutions“ įsigijo kelis sklypus ir planuoja prekybos tinklų statybas Taline, Narvoje ir Tartu.
Šiuo metu „Lidl“ veikia 27-iose Europos šalyse ir šią vasarą atidarė pirmąsias parduotuves Jungtinėse Valstijose. Lietuvoje Vokietijos mažų kainų parduotuvių tinklas veiklą pradėjo pernai birželį. „Lidl Lietuva“ praėjusiais finansiniais metais gavo 166 mln. eurų pajamų (be PVM). Bendrovė pranešė, kad per finansinius metus, kurie prasideda kovą ir baigiasi kitų metų vasarį, patyrė 18 mln. eurų nuostolių, tačiau juos vertina kaip investiciją, kurios grąža yra ilgalaikė. „Lidl Lietuvos“ valdomo turto vertė per metus padidėjo apie 105 mln. eurų ir perkopė 230 mln. eurų. Įmonė nurodo per metus sukūrusi daugiau kaip 1,2 tūkst. naujų darbo vietų ir investavusi apie 87 mln. eurų. Šių metų vasario pabaigoje „Lidl Lietuvoje“ dirbo 1528 darbuotojai, įmonės įstatinis kapitalas siekė 177,7 mln. eurų. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 09 01 18:21
Spausdinti