Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


ĮMONIŲ OBLIGACIJOS
Per pirmą karantiną prisnūdusios Lietuvos įmonių obligacijos laukia signalo
Gytis Kapsevičius
Fotobankas
Pusė bankų sektoriaus.

Per keletą metų susiklostė taip, kad lietuviškų obligacijų rinka galėtų augti. Verslas tiki, jog COVID-19 šią tendenciją tik laikinai pristabdė.

Žemų palūkanų laikais verslas, atrodo, jau beveik išsėmė galimybes skolintis iš bankų ir atkakliai ieško naujų variantų. Per kelerius pastaruosius metus įmonės vis drąsiau nerdavo į obligacijų platinimą, o prieš pandemiją ši veikla buvo itin suaktyvėjusi.

Ne finansų įmonės obligacijas Lietuvoje dažniausiai leidžia turėdamos plėtros tikslų – toks būdas skolintis įprastai yra brangesnis, privalu turėti atsiperkantį projektą.

Nors koronaviruso pandemija nutraukė aukso laikus ne vienoje srityje, IQ kalbinti ekspertai tiki, kad pagreitį įgavusi Lietuvos obligacijų rinka bus tik laikinai pristabdyta. „Matome, kiek galėjo būti įvairių emisijų ir kiek jų bus Baltijos šalyse per artimiausią pusmetį – neatrodo, kad bus viskas sustabdyta. Nebent bus didelė antroji koronaviruso banga ir karantinas“, – prognozavo finansų specialistas, turto valdymo įmonės „Milvas“ valdybos narys Tautvydas Marčiulaitis.

2020 12 02 05:00
Spausdinti