Meniu
Prenumerata

pirmadienis, gegužės 6 d.


IQ FORUMAS „PLUNGĖ 2023“
Plungės rajono meras A. Klišonis: negalime orientuotis į pigią darbo jėgą
IQ
Unsplash

„Negalime orientuotis į pigią darbo jėgą, – tinklalaidėje „IQ Verslas“ kalbėjo Plungės rajono meras Audrius Klišonis. – Tai yra net ne vakarykštė, o užvakarykštė diena, ir mes negalime konkuruoti su Azijos ar kitais regionais, kurie gali pasiūlyti keleto eurų užmokestį.“

Mero teigimu, kiekvienas darbuotojas turėtų sukurti kuo didesnę pridėtinę vertę, ir į tai atsižvelgia ir Plungės rajono įmonės.

„Pagal išsilavinimą esu medikas, ir medicinoje yra tokia būsena – homeostazė, tada, kai visos sritys žmogui yra pakankamai patogios gyventi, kurios sukuria gerą aplinką. Tai žmogui Plungėje ir kiekvienoje šalyje reikia ne tik darbo užmokesčio. Jam reikia kokybiško ugdymo, darželių, mokyklų, kad vaikai galėtų užsiimti sportu, menais, kad turėtų gerą, švarią aplinką, galėtų naudotis tais gamtiniais ištekliais, kuriuos turime tikrai gausius“, – pasakojo A. Klišonis.

Laidoje meras apie Plungės rajono pramonę, procesus vilkinančią biurokratiją, darbo jėgos išlaikymą, imigracijos keliamas galimybes, sėkmingą ukrainiečių integraciją ir žaliąją transformaciją kalbėjosi su IQ apžvalgininke Liepa Žeromskaite.

JWPLAYER_MAIN:2144

2023 06 14 07:00
Spausdinti