Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KARAS IR VERSLAS
Prekybos tinklai neplanuoja boikotuoti „Vičiūnų grupės“ produkcijos
Rugilė Andrejevskytė
BNS Foto
Visvaldas Matijošaitis ir Liudas Skierius.

Prekybos tinklai boikotuoti „Vičiūnų grupės“ produkcijos, kurią įmonė gamina ir Rusijoje, neketina. Jie teigia, kad palaiko Ukrainą, tačiau kartu ir Lietuvos verslą.

Nors „Vičiūnų grupė“ paskelbė, kad stabdo savo prekybą Rusijoje, žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Kaliningrado srities Sovetsko mieste esančiame įmonės fabrike gamyba toliau vyksta. Tačiau parduotuvės tęsia darbą su „Vičiūnų grupe“.

IKI komunikacijos vadovė Vaida Budrienė tikino, kad jų pagrindinės nuostatos nesikeičia: „Dirbame Lietuvoje, Lietuvos pirkėjams, palaikome Lietuvos įmones ir Lietuvos verslą.“

Jos teigimu, IKI tiki Lietuvos verslo sąmoningumu ir teisingais sprendimais.

„Kalbamės su tiekėjais nuolat ir sprendimus priimame bendradarbiaudami. Informuosime, jei asortimente bus pokyčių“, – sakė V. Budrienė.

„Lidl Lietuvos“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė sakė, kad „Vičiūnų grupė“ Lietuvoje gamina dalį jų privačių prekės ženklų produktų: „Jų prekės ženklų produkcija prekiaujame tik specialių akcijų metu. Sprendimų dėl galimų pokyčių nesame priėmę.“

„Rimi Lietuvos“ atstovė spaudai Gabrielė Šerėnienė pabrėžė, kad RIMI parduotuvėse parduodamų „Vičiūnų grupės“ produktų kilmė yra Europos Sąjungos šalių, todėl prekyba jų gaminama produkcija šiuo metu tęsis.

„Esame patikinti, kad mūsų parduotuvėse parduodamos prekės yra pagamintos Europos Sąjungos šalyse veikiančiose gamyklose“, – atkreipė dėmesį G. Šerėnienė.

„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė pabrėžė, kad prekybos tinklas atsisakė prekiauti ne tik rusiškos ir baltarusiškos kilmės prekėmis, bet ir produkcija iš tarptautinių įmonių, tokių kaip „Unilever“, „Nestle“ ir kt., kurios tęsia darbą Rusijoje ar Baltarusijoje esančiose gamyklose.

E. Dapkienė taip pat komentavo, kad visuomenė domisi ir sprendžia, kokias prekes nori pirkti, o „Maxima“ pirkėjams visada pasiūlys alternatyvų.

„Vičiūnų grupė“ priklauso UAB „VG Holding“, kurią valdo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis ir Plungės savivaldybės tarybos narys Liudas Skierius.

2022 03 29 06:44
Spausdinti