Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


INFLIACIJA
Premjerė: tikėtis, kad infliacija pradės mažėti, nėra pagrindo
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
I. Šimonytė.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako nesitikinti, kad 22,5 proc. siekianti metinė infliacija artimiausiais mėnesiais pradės mažėti. Pasak jos, tam nėra pagrindo.

„Visa tai, ką Vyriausybė daro, ji daro, kad infliacija kuo lėčiau augtų, nes tikrai tikėtis, kad dabar ji galėtų pradėti ženkliai kristi, nėra pagrindo“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ministrė pirmininkė, paklausta, kokių veiksmų bus imtasi stabdyti kainų augimą.

„Skaičiuojant metinę infliaciją šiandien turime kitą pasaulį, lyginant su tuo, ką turėjome praėjusiais metais. Visų pirma, žinoma, energetikos kainų požiūriu, todėl kad kainos nuo praėjusių metų yra padidėjusios kartais arba procentais, kurie jau yra arti 100. Tai tos priemonės, kurios dabar nustatytos, jos ir yra skirtos, kad tas poveikis būtų kaip įmanoma mažesnis“, – aiškino premjerė.

Šiuo metu buitiniams vartotojams, anot jos, Vyriausybė kompensuoja tris ketvirtadalius dujų kainos, o elektros – daugiau nei pusę.

Statistikos departamentas ketvirtadienį pranešė, kad išankstinė metinė infliacija rugsėjį siekė 22,5 proc. ir buvo didžiausia nuo 1996-ųjų rugsėjo.

2022 09 29 16:40
Spausdinti