Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


TOP500
Puota koronaviruso metu: G. Žiemelis tapo trečiuoju Lietuvos milijardieriumi
Ovidijus Lukošius
BNS foto
G. Žiemelis: „Mūsų bendrovė viena iš vos kelių aviacijos sektoriuje veikiančių įmonių išsaugojo kredito reitingą.“.

Gediminas Žiemelis, „Avia Solutions Group“ (ASG) didžiausias akcininkas ir valdybos pirmininkas, tapo trečiuoju Lietuvos milijardieriumi

Simbolinę milijardo eurų ribą G. Žiemelis kirto sudėtingu aviacijos sektoriui laikotarpiu, kai COVID-19 pandemija nutupdė lėktuvus, skrydžių bendrovės skaičiavo milijardinius nuostolius ir maldavo vyriausybių pagalbos. Žurnalas „Top“ su G. Žiemeliu kalbėjosi apie strateginį investuotoją, krizių atveriamas galimybes ir atidėtus planus įsigyti NBA klubą.

– 2021-ųjų pabaigoje sulaukėte strateginio investuotojo. JAV investicijų valdymo fondas „Certares Management“ investavo 300 mln. eurų ir tapo mažuoju (20 proc.) ASG akcininku. Kur ir kaip greitai investuosite šiuos pinigus?

– Dirbame pagal patvirtintą 2030 m. veiklos planą. Aviacijos sektorius 2030-aisiais visoms paslaugoms, kurias teikia mūsų grupė, išleis apie 1,3 trln. JAV dolerių. Turime daug darbo ir plėtros potencialo visuose veiklos sektoriuose. Mūsų augimas nukreiptas dviem kryptimis. Pirmiausia, augsime organiškai, kurdami naujus remonto, mokymų, pardavimų, antžeminio aptarnavimo centrus, taip pat aviacijos bendrovėms, skraidinančioms ir keleivius, ir krovinius, teikdami lėktuvų su įgula nuomos paslaugas. Taip pat pirksime atskirų verslo segmentų įmones, kurios praplės mūsų veiklos geografiją arba produktų paletę. Tačiau neturime tikslo augti greitai. Plėtra turi būti kokybiška ir pamatuota. Mes ir be „Certares Management“ sėkmingai vykdėme šią veiklą. Dabar galbūt galėsime kai kuriuos procesus pagreitinti, daugiau daryti vienu metu.

2021 12 09 06:45
Spausdinti