Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


EPAM SISTEMOS
Rusijoje verslą pardavusi EPAM plečiasi ir keičia veiklos modelį Lietuvoje
BNS
Unsplash
Programuotojas (asociatyvi nuotr.).

Rusijoje padalinius pardavusios JAV skaitmeninių platformų inžinerijos ir programinės įrangos kūrimo grupės EPAM padalinys Lietuvoje „EPAM Sistemos“ dėl karo Ukrainoje keičia veiklos modelį – anksčiau šalyje dirbusi tik kaip grupės paslaugų centras, šiemet pradeda ir pardavimus.

„2023 metais „EPAM Lietuva“ („EPAM Sistemos“ – BNS) verslo modelis pasikeis taip, kad įmonei bandant plėtoti vietinius klientus gali atsirasti pardavimų iš trečiųjų šalių. Tačiau pagrindine jos veikla išliks paslaugų centras, savo veikla remiantis kitus EPAM filialus ir būstinę“, – rašoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

„EPAM Sistemos“ 2022 metais pelną augino šešis kartus iki 12,5 mln. eurų (2 mln. eurų 2021 metais), o pajamas – taip pat 6 kartus iki 71,8 mln. eurų (12,4 mln. eurų).

Anot įmonės, EPAM Lietuvos filiale taip pat daugės darbuotojų, nes dėl karo Ukrainoje darbo jėga iš priešiškų valstybių perkeliama į kitas šalis.

„Dėl didelio perkėlimų skaičiaus „EPAM Lietuva“ („EPAM Sistemos“ – BNS) gerokai padidino darbuotojų skaičių ir 2023 metais vis dar tikimasi augimo“, – ataskaitoje teigė įmonė.

2022 metais bendrovėje vidutiniškai dirbo 927 darbuotojai – šešis kartus daugiau nei 2021 metais (156). „Sodros“ duomenimis, šiuo metu joje dirba 1356 darbuotojai.

EPAM Lietuvos padalinys biurą Vilniuje atidarė 2021 metais.

2022 metų balandį EPAM grupė paskelbė apie veiklos Rusijoje nutraukimo pradžią, o šių metų kovą gavusi Rusijos vyriausybės leidimą balandį patvirtino susitarimą dėl likusio akcijų paketo pardavimo.

EPAM įkūrė Baltarusijos verslininkas Arkadijus Dobkinas. Bendrovė nuo 2012-ųjų kotiruojama Niujorko vertybinių popierių biržoje, ji tapo pirmąja Baltarusijos atstove Volstryte.

Įmonės būstinė yra JAV Pensilvanijos valstijoje, tačiau nemaža dalis EPAM inžinierių dirbo Baltarusijoje.

2019-aisiais į „Fortune 100“ sparčiausiai augančių įmonių sąrašą įtraukta EPAM kuria inovatyvius programinės įrangos sprendimus bei teikia jų dizaino ir verslo konsultacijų paslaugas.

EPAM įsteigta 1993 metais ir teikia paslaugas klientams daugiau nei 30 valstybių Šiaurės Amerikoje, Europoje, Azijoje ir Australijoje.

2023 08 23 08:56
Spausdinti