Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


„SAMSUNG ELECTRONICS“
„Samsung“ laimėjo 6,6 mlrd. JAV dolerių „Verizon“ sutartį dėl 5G įrangos tiekimo JAV
BNS
Unsplash

„Samsung Electronics“ laimėjo 6,6 mlrd. JAV dolerių vertės sutartį dėl 5G tinklo įrangos tiekimo bendrovei „Verizon“ Jungtinėse Valstijose, parodė pirmadienį pateikta paraiška, Pietų Korėjos įmonei siekiant sutvirtinti savo pozicijas strategiškai svarbioje rinkoje.

Pietų Korėjos technologijų milžinė teigia, kad sandorio dydis prilygsta 3,4 proc. visų jos pardavimų visame pasaulyje praėjusiais metais ir kad tai yra „ilgalaikis strateginis susitarimas“. Vašingtonas saugumo sumetimais yra uždraudęs JAV telekomunikacijų įmonėms naudoti tinklo įrangą, kurią gamina „Samsung“ varžovė „Huawei“. 

„Samsung Electronics“ yra svarbi besiplečiančios „Samsung“ grupės patronuojamoji įmonė. Žinia apie sandorį paskelbta netrukus po to, kai bendrovė pranešė apie 7,3 proc. padidėjusį antrojo ketvirčio grynąjį pelną, nepaisant koronaviruso pandemijos sukeltos krizės.

Pasak bendrovės, prasidėjus pandemijai, išaugo atminties lustų paklausa. Pirmadienį „Samsung Electronics“ akcijos pabrango 1,6 procento.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 07 14:34
Spausdinti