Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VERSLAS
Sankcijos privertė didžiausią Rusijos aviacijos holdingą „S7 Group“ stabdyti projektus
BNS
Unsplash
Sankcijos tupdo rusų aviacijos ambicijas.

Didžiausias Rusijos aviacijos holdingas „S7 Group“ dėl tarptautinių sankcijų šiai valstybei padarinių priverstas įšaldyti savo pigių skrydžių bendrovės „Citrus“ bei lengvosios raketos-nešėjos projektus.

„Dabartinėms aplinkybėms „S7 Group“ stabdo pigių skrydžių bendrovės „Citrus“ projektą. Lėktuvai, būtini jos veiklai pradėti, 2022 metais nebus pristatyti, todėl plėtra pagal šį verslo modelį šiuo metu, deja, neįmanoma“, – portalas „Meduza“ cituoja aviacijos holdingo spaudos tarnybą.

Anot holdingo pranešimo, tolesni sprendimai dėl „Citrus“ projekto bus priimti iki šių metų pabaigos.

Planus sukurti antrinę pigių skrydžių bendrovę „S7 Group“ pristatė pernai vasarą. Tuomet planuota, kad „Citrus“ skrydžius pradės 2022-ųjų liepą. Buvo tikimasi, kad naujos aviakompanijos lėktuvų parką sudarys tik „Airbus A320neo“ orlaiviai.

Kaip jau buvo skelbta, „Airbus“ ir „Boeing“ šių metų kovą, netrukus po Kremliaus sukelto karo Ukrainoje pradžios, sustabdė veiklą Rusijoje ir bendradarbiavimą su užsakovais šioje valstybėje.

Savo ruožtu gazeta.ru duomenimis, kitas šio holdingo padalinys – „S7 Space“, anksčiau įsigijęs plaukiojančią kosmodromo platformą „Sea Launch“, sustabdė lengvosios raketos-nešėjos projektą, nepavykus pritraukti jam būtino finansavimo, ir atleido daugiau kaip pusšimtį specialistų.

„Viskas sunaikinta, nebėra jokios kosminės krypties“, – teigė buvęs „S7 Space“ vadovas Sergejus Sopovas.

Aviakompanija „S7 Airlines“ visus savo tarptautinius skrydžius nutraukė nuo kovo 5-osios.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 08 17:12
Spausdinti