Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KARINĖ INFRASTRUKTŪRA
SEB skolina 21 mln. eurų Pajūrio karinio miestelio projektui
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS

SEB bankas paskolino 20,9 mln. eurų nekilnojamojo turto plėtros grupei „Darnu Group“ statomam Pajūrio karinio miesteliui Šilalės rajone.

Lėšos pirmą kartą Lietuvoje bus skirtos karinei infrastruktūrai pagal viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės planą, antradienį pranešė bankas.

Paskolos lėšomis bus finansuojamos projektavimo, statybos ir viešosios paslaugos pagal „Darnu Group“ ir Krašto apsaugos ministerijos 2021 metų sausį sudarytą sutartį.

Naujasis bataliono dydžio karinis miestelis iškils šalia modulinės konstrukcijos kareivinių, kuriose nuo 2017 metų dislokuoti ir tarnybą atlieka Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigados „Žemaitija“ brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai.

Krašto apsaugos ministerija su „Darnu Group“ įmone „Salvinta“ yra pasirašiusi viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės sutartis dėl dvejų karinių miestelių, kurių statybas planuojama užbaigti 2023 metų pabaigoje – 2024 metų pradžioje.

Partnerystės sutartys pasirašytos penkiolikai metų: projektavimui ir statybai skirti 2,5 metų, o dar 12,5 metų numatyta infrastruktūrai prižiūrėti.

Miestelyje iškils kareivinės, valgykla, štabas, medicinos punktai, sporto patalpos ir aikštės, taip pat sandėliai, garažai, degalinė, plovykla. Tokiu būdu Lietuvos kariams bus pagerintos tarnybos sąlygos ir išplėstos galimybės priimti karius, atvykstančius iš NATO partnerių.

Pirmųjų dviejų naujų karinių miestelių statybų simbolinės laiko kapsulės rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais buvo įkastos Vilniaus rajone, Rokantiškėse, ir Šilalės rajone, Pajūrio miestelyje.

Spalio pradžioje pradėtos ir trečiojo karinio miestelio Šiauliuose statybos, jas įgyvendins „Eika“ grupės įmonė „Partnerystės projektai keturi“.

Visuose trijuose miesteliuose galės dirbti ir tarnauti iki 2,5 tūkst. karių ir krašto apsaugos sistemos civilių darbuotojų.

2022 10 17 11:29
Spausdinti