Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 1 d.


VOKIETIJOS TECHNOLOGIJOS
„Siemens“ pranešė apie praėjusį ketvirtį išaugusį pelną
ELTA
Scanpix
„Siemens“.

Vokietijos inžinerijos ir gamybos milžinė „Siemens“ ketvirtadienį pranešė, kad paskutinį 2023 m. ketvirtį išaugo tiek jos apyvarta, tiek pelnas.

Prekybos apyvarta paskutiniais trimis praėjusių metų mėnesiais padidėjo 2 proc. ir pasiekė 18,4 mlrd. eurų – bendrovės teigimu, atlikus korekcijas dėl užsienio valiutos ir portfelio, augimo rodiklis būtų lygus 6 proc.

„Siemens“ pastebėjo, kad mažėja jos pramoninės automatizacijos veiklos apimtys, tačiau tokį sumažėjimą atsvėrė išaugusi bendrovės išmaniosios infrastruktūros ir mobilumo padalinių veikla.

Gautų užsakymų apimtys taip pat išaugo 2 proc. ir po korekcijų sudarė 22,3 mlrd. eurų – kur kas daugiau nei tikėjosi analitikai. Tokius rezultatus lėmė išaugusios bendrovės „Siemens“ gaminamų traukinių užsakymų apimtys.

Pelnas po mokesčių išaugo iki bemaž 2,5 mlrd. eurų.

Dar vienas veiksnys, lėmęs bendrovės „Siemens“ pelno augimą, buvo pelnas, gautas į nuosavą pensijų fondą perkėlus 8 proc. energetikos technologijų bendrovės „Siemens Energy“ akcijų.

Į būsimas įmonių grupės ataskaitas kaip finansinis turtas bus įtraukiama tik likusi 17,1 proc. bendrovės „Siemens Energy“, kurios veikla nuo pagrindinės įmonių grupės veiklos buvo atskira 2020 m., akcijų dalis.

„Siemens“ patvirtino likusių bendrovės einamųjų finansinių metų prognozes ir tikisi, kad jos pelnas ir pajamos dar labiau išaugs.

2024 02 08 12:43
Spausdinti