Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


MOKESČIŲ REFORMA
Siūloma neriboti investavimo per investicinę sąskaitą sumos
BNS
Unsplash

Finansų ministerija atsisako ankstesnio siūlymo apriboti metinę investavimo per naują instrumentą – investicinę sąskaitą – ribą. Anksčiau planuota, kad per metus per ją būtų galima investuoti ne daugiau kaip 10 tūkst. eurų.

Be to, numatoma neriboti investicinių sąskaitų skaičiaus, jas būtų galima atsidaryti ne tik Lietuvos bankuose, bet ir kitose šalyse, jeigu su jomis Lietuva yra pasirašiusi dvigubo apmokestinimo sutartį, leidžiančią dalintis informacija.

„Tikimės, kad šis sprendimas išjudins Lietuvos gyventojų lėšas, laikomas bankuose, kurios šiuo metu nėra investuojamos, ir manome, kad tai galėtų paskatinti kapitalo rinkos plėtrą Lietuvoje“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Anot jos, taip pat planuojama sumuoti iš skirtingų investavimo operacijų gautą pelną ir nuostolius, su galimybe juos perkelti, o per investicinę sąskaitą gautą grąžą apmokestinti tik lėšų išsiėmimo metu.

Ministerija siūlo nuo kitų metų sudaryti galimybes žmonėms pasirinkti sąskaitą ir ją deklaruoti kaip investicinę, o per ją gautą pelną apmokestinti, tik jei jis nereinvestuotas. Per ją investuotą sumą siūloma leisti atimti iš bet kokios rūšies gautų investicinių pajamų, o patį produktą orientuoti į smulkesnius investuotojus.

2023 05 08 12:55
Spausdinti