Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VERSLAS
„SoftBank“ nusprendė parduoti beveik visas valdomas „Alibaba“ akcijas
ELTA
Alibaba group

Veikiausiai siekdamas atsiriboti nuo Kinijos, Japonijos investicijų milžinas „SoftBank“ nusprendė parduoti beveik visas valdomas kinų elektroninės prekybos koncerno „Alibaba“ akcijas. Tai ketvirtadienį paskelbė įtakingas britų leidinys „Financial Times“ (FT).

„SoftBank“ buvo vienas pirmųjų investuotojų į „Alibaba“ veiklą, tačiau jis praėjusiais metais pradėjo atsisakyti koncerno akcijų. Remiantis FT publikacija, „SoftBank“ nuo šių metų pradžios jau pardavė „Alibaba“ akcijų už daugiau kaip 7 mlrd. JAV dolerių (6,3 mlrd. eurų). Investicijų milžinas vienu metu valdė 34 proc. „Alibaba“ akcijų. FT teigimu, praėjusiais metais „SoftBank“ pardavė „Alibaba“ akcijų už rekordinę 29 mlrd. JAV dolerių sumą.

Po naujausių žinių „Alibaba“ akcijų kaina Honkongo biržose nusmuko daugiau kaip 5 proc., tačiau vėliau kiek atsigavo.

„Alibaba“, kaip ir kitos pirmaujančios Kinijos technologijų bendrovės, 2020 m. pajuto neigiamus sugriežtėjusio reguliavimo padarinius. Tais metais Pekinas atšaukė planuotą „Alibaba“ antrinės bendrovės „Ant Group“ akcijų listingavimą. „Alibaba“ tuomet susilaukė tyrimo dėl tariamai antikonkurencinės veiklos, po kurio bendrovė buvo įpareigota sumokėti 2,75 mlrd. JAV dolerių dydžio baudą.

Praėjusį mėnesį „Alibaba“ inicijavo didžiausią restruktūrizaciją savo istorijoje ir paskelbė, kad koncernas skeliamas į šešias atskiras dalis.

Nors Kinijos valdžios pareigūnai pastaraisiais mėnesiais jau sušvelnino savo poziciją šalies pramonės atžvilgiu, šį sektorių ir toliau supa neapibrėžtumas.

2023 04 13 12:20
Spausdinti