Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SPECIALUSIS SKYRIUS KLAIPĖDA 2022
Talentas ir jūra
Liepa Žeromskaitė
BNS
Ar jūros vėjas pritrauks talentų?.

Apsigyventi Klaipėdoje kviečia ir ranka pasiekiama jūra, ir ramesnis miesto ritmas. Jei to negana – uostamiestis siūlo ir finansines paskatas.

Trečias pagal dydį Lietuvos miestas Klaipėda šiuo metu turi apie 150 tūkst. gyventojų. Nors jų mieste per pastaruosius dešimtmečius smarkiai sumažėjo, Statistikos departamento duomenimis, atvykstančių į uostamiestį skaičius trejus pastaruosius metus išlieka didesnis nei išvykstančių. Nauji gyventojai į Klaipėdą keliasi dėl įvairių priežasčių.

„Uostamiestį renkasi tie žmonės, kurie ieško pokyčių savo gyvenime ir nori sulėtinti didmiesčio tempą, skirti daugiau laiko tam, kas svarbu. Klaipėda patenka į didmiesčio kategoriją tik su mažo miesto pranašumais, ir tai žmones traukia“, – kalbėjo miesto plėtros agentūros „Klaipėda ID“ laikinoji vadovė ir talentų pritraukimo strategė Kristina Postornak. Čia persikrausčiusieji pirmiausia pabrėžia sąlytį su gamta, kuri visuomet išlieka šalia. Skirtingai nei sostinėje ar Kaune, išvažiuoti iš miesto netrunka ilgai, bent jau kol kas nereikia stovėti automobilių spūstyse, o prie jūros galima nuvykti nors ir kasdien.

„Klaipėdoje vertiname savo darbo ir gyvenimo pusiausvyrą, ypač kai norime daugiau laiko praleisti su šeima. Dabar jau būtų sunku įsivaizduoti gyvenimą sostinėje, kur daug laiko iššvaistoma vien keliaujant iš vienos vietos į kitą“, – teigė K. Postornak.

2022 07 19 06:45
Spausdinti