Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


„Toshiba“ metiniai rezultatai: milijardiniai nuostoliai su pelno viltimi
BNS
„Toshiba“ vadovas Satoshi Tsunakawa (Reuters nuotr.).

Ne pačius geriausius laikus išgyvenanti Japonijos bendrovė „Toshiba“ pateikė savo veiklos rezultatus, kurių ilgai nenorėjo atskleisti. Kaip ir spėta, jų būta didelių – paskutiniai finansiniai metai kompanijai atnešė 8,8 mlrd. JAV dolerių nuostolį.

Pagrindiniu prastų „Toshiba“ rodiklių kaltininku tapo sunkumų ištiktas JAV branduolinės energetikos padalinys „Westinghouse Electric“. Duomenų paskelbimas leido išvengti gėdingo pašalinimo iš Tokijo vertybinių popierių biržoje listinguojamų bendrovių sąrašo. Nerimauta, kad „Toshiba“ nespės paskelbti kovą pasibaigusių finansinių metų rezultatų iki ketvirtadienio termino, nes bendrovė nesutaria su audito bendrove dėl milijardinių „Westinghouse Electric“ nuostolių. „Toshiba“ ne kartą atidėjo duomenų paskelbimą pareikšdama, kad jai reikia daugiau laiko įvertinti „Westinghouse Electric“ veiklos poveikį bendram balansui. Tačiau audito bendrovė „PricewaterhouseCoopers Aarata“ ketvirtadienį paskelbė savo nuomonę, kad paskelbti rezultatai yra „beveik tikslūs“. „Toshiba“ pranešė, kad kovo 31 d. pasibaigusiais finansiniais metais jos grynasis nuostolis siekė 965,7 mlrd. jenų (8,8 mlrd. JAV dolerių). Tačiau jau šiuos metus kompanija tikisi baigti pelningai.
„Toshiba“ pranešė, kad kovo 31 d. pasibaigusiais finansiniais metais jos grynasis nuostolis siekė 965,7 mlrd. jenų (8,8 mlrd. JAV dolerių). Tačiau jau šiuos metus kompanija tikisi baigti pelningai.
Anksčiau šį mėnesį kompanijos akcijos buvo pašalintos iš prestižinio pirmojo Tokijo vertybinių popierių biržos sąrašo, o dabar bendrovei reikia iki ateinančių metų kovo reikia gerokai pasistengti, kad jos akcijos visai nebūtų pašalintos iš biržos. „Kompanija žengė vieną gerą žingsnį, kad šventu grėsmės būti pašalintai, – sakė „Tokai Tokyo Research Center“ analitikas Makoto Sengoku. – Tačiau tai tik restruktūrizavimo pradžia.“ Birželį „Toshiba“ pranešė pradėjusio išskirtines derybas su „Innovation Network Corp. of Japan“, Japonijos plėtros banku JAV privataus kapitalo fondu „Bain Capital“ ir Pietų Korėjos lustų gamintoja „SK Hynix“ dėl savo lustų gamybos padalinio pardavimo. Tačiau JAV bendrovė „Western Digital“, kuri kartu su japonų kompanija bendrai valdo lustų gamyklą Japonijoje, kreipėsi į teismą, kad blokuotų pardavimą. „Toshiba“ šiuo metu antra pagal dydį lustų gamintoja pasaulyje po Pietų Korėjos „Samsung“ ir jos pelningai dirbančiam lustų gamybos padaliniui tenka maždaug trečdalį bendros apyvartos. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 08 10 14:26
Spausdinti