Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


JAV EKONOMIKA
Užvaldyti iliuzijų: J. Bidenui sunkiai sekasi įtikinti amerikiečius dėl ekonomikos būklės
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
Shutterstock
J. Bideno kadencijos metu netrūko nei darbo, nei investicijų...

JAV prezidentui Joe Bidenui gerai sekasi tvarkytis su šalies ekonomika, kurios būklė labiausiai jaudina rinkėjus. Bet kodėl amerikiečiai juo netiki?

Dar 2022 m. amerikiečių autorė ir nuomonės formuotoja Kyla Scanlon nukalė terminą „vibecession“ (laisvai verčiant į lietuvių kalbą reikštų „nuotaikų recesiją“), kuris apibūdina „laikiną nuotaikų smukimą, kai ekonominiai prekybos ir pramonės rodikliai yra palyginti geri“. Anot jos, tokia „nuotaikų recesija“ vyksta, kai dėl daugybės neigiamų įvykių (tokių kaip COVID-19, karas ir pan.) ir politikos formuotojų sprendimų išauga neapibrėžtumas ir negatyvus ateities matymas, persiduodantis į vartotojų pasitikėjimą, nors ekonomika iš tiesų gyvuoja gerai.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

J. Bidenas ir jo administracija turėtų būti susipažinę su šiuo terminu. Nors nuo 2022 m. praėjo dveji metai, per kuriuos JAV prezidentas iš tiesų gerino šalies ekonomikos būklę augindamas bendrąjį vidaus produktą (BVP), gerindamas viešąsias paslaugas ir kurdamas milijonus naujų darbo vietų, amerikiečiai to nejaučia.

2024 07 09 06:45
Spausdinti