Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VERSLAS RUSIJOJE
„Vičiūnų grupė“ iš Rusijos žada pasitraukti per 4 mėnesius
BNS
BNS Foto
Visvaldas Matijošaitis.

Viena didžiausių Lietuvos maisto gamybos grupių „Vičiūnų grupė“ verslą Rusijoje galutinai nutrauks per tris-keturis mėnesius, teigia jos vadovas Šarūnas Matijošaitis.

„Mes matome, kad ne tik mums, bet visiems dideliems verslams, paskelbusiems, jog traukiasi iš Rusijos, realūs pasitraukimo darbai trunka ir truks ne vieną mėnesį“, – pranešime sakė Š. Matijošaitis.

„Vičiūnų grupė“ nuo kovo 7 dienos, kai ji pranešė stabdanti veiklą Rusijoje dėl jos invazijos į Ukrainą, teigia nutraukusi visas investicijas į gamybą Rusijoje, logistiką, prekybą, sustabdžiusi visas rėmimo ir rinkodaros kampanijas.

Be to, gamyklai Karaliaučiaus srityje nebeperkamos jokios žaliavos, o gamyba vyksta iš žaliavų, įsigytų dar iki karo Ukrainoje pradžios, tik tam, kad būtų atsiskaitoma su tiekėjais ir finansiniais partneriais Europoje, teigia bendrovė.

„Dar iki Rusijos agresyvaus karo Ukrainoje pradžios užsakytos žaliavos, o tai yra bemaž 200 jūrinių konteinerių, apgręžtos ir į Rusiją neįvežtos“, – teigė Š. Matijošaitis.

Jis patvirtino, kad jokie produktai iš Rusijos į Europos Sąjungos šalis nebuvo ir nėra įvežami.

Š. Matijošaitis informavo, kad tuo pačiu metu intensyviai vyksta derybos su potencialiais verslo Rusijoje pirkėjais.

„Vičiūnų grupė“ jau yra skelbusi, kad visa Lietuvoje ir kitose Europos šalyse klientams parduodama produkcija yra pagaminta Lietuvoje, Estijoje bei Ispanijoje. Šios gamyklos nenaudoja nei rusiškos, nei baltarusiškos kilmės žaliavų.

Grupės produkcija, gaminama Karaliaučiaus srityje, parduodama Rusijoje, kitose Rytų rinkose.

„Vičiūnų grupė“ taip pat valdo įmonę Ukrainoje, jos filialai tyra Kyjive, Charkive, Dnepropetrovske, Odesoje ir Ivano Frankivske.

Kovo 14 dieną pranešta, jog po artilerijos apšaudymo užsiliepsnojo ir visiškai sudegė „Vičiūnų grupės“ logistikos sandėlis, esantis Ukrainoje, Brovaruose, apie 15 kilometrų į šiaurės rytus nuo Kyjivo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 05 18:48
Spausdinti