Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


STARTUOLIAI
Vidurio ir Vakarų Lietuvos startuoliams – 3 mln. eurų ES investicijų
ELTA
Alfa.lt
„Vinted“ biuras.

Prie Vidurio ir Vakarų Lietuvos startuolių ekosistemos vystymo prisidės daugiau nei 3 mln. eurų ES investicijų. Jos bus skirtos 4 projektų įgyvendinimo planus pagal Inovacijų agentūros kvietimą „Startuolis“ pateikusiems pareiškėjams, kurie teiks startuolių preakceleravimo ir inkubavimo paslaugas bei skatins inovatyvių produktų idėjų vystymą per hakatonus.

„Planuojame, kad finansuojamomis paslaugomis pasinaudos ne mažiau kaip keli šimtai startuolių, o įgyvendinami projektai jiems padės užtikrinti sėkmingą verslo vystymąsi ir plėtrą bei naujų darbo vietų kūrimą. (…)“, – sako Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Ieva Paludnevičiūtė.

Pranešime nurodoma, kad įvertinus projektų įgyvendinimo pasiūlymus finansavimas skiriamas mokslo ir technologijų parkui „Tech-Park Kaunas“, startuolių platformai „Rockit“, startuolių akceleratoriui „Baltic Sandbox“ ir Saulėtekio slėnio mokslo technologijų parkui.

Vertinant pareiškėjų pateiktus projektų įgyvendinimo planus buvo atsižvelgiama į jų patirtį teikiant preakceleravimo paslaugas, inkubuojant startuolius ir organizuojant hakatonus, o taip pat į numatomą preakceleruoti startuolių skaičių.

Pagal kvietimą „Startuolis“ pareiškėjai galėjo pretenduoti į maksimalų 850 tūkst. eurų finansavimą. Ne mažiau kaip 15 proc. projekto išlaidų bus finansuojama nuosavomis pareiškėjų lėšomis, todėl bendra projektų, kuriems bus skiriamas finansavimas, vertė siekia 3,6 mln. eurų.

Pagal pateiktus projektų įgyvendinimo planus maždaug pusė finansavimo biudžeto bus panaudota projektus vykdančio personalo, kuris tiesiogiai dirbs su startuoliais ir teiks jiems reikalingas paslaugas, darbo užmokesčiui.

Beveik trečdalis teks verslo modelių, strategijų rengimo, konsultacijų organizavimo, elektroninės leidybos ir panašių paslaugų įsigijimo išlaidoms padengti. Likusi dalis bus panaudota įvairioms kitoms galimoms finansuoti išlaidoms, tokioms kaip patalpų ir įrangos nuomos išlaidos, informavimo apie projekto veiklas išlaidos ir kt.

Finansuojamų projektų veikos turės būti baigtos ne vėliau kaip iki 2029 m. rugsėjo 1 d. Projektai finansuojami 2021–2027 metų ES fondų investicijų programos lėšomis.

2024 02 01 11:07
Spausdinti