Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 8 d.


ŽINIASKLAIDA
Viena įtakingiausių pasaulyje žiniasklaidos grupių – Rusijos oligarcho rankose?
IQ
Scanpix

Kol kas oficialiai nepatvirtintais duomenimis, rusiškojo „Forbes“ savininkas Magomedas Musajevas įsigijo visą „Forbes“ žiniasklaidos grupę.

Apie tai pranešė „The Washington Post“, teigiantis, kad šias žinias patvirtina garso ir vaizdo įrašai, kuriuose M. Musajevas aptarinėja šį sandorį su verslo partneriais.

„Ką tik nusipirkau pasaulinį „Forbes“. Supranti, kai savo rankose turi raktą nuo autoritetingiausio pasaulyje prekės ženklo, tai man suteiks prieigą prie bet ko“, – amerikiečių leidinys citavo viename pokalbyje pasakytus M. Musajevo žodžius.

Teigiama, kad įvykdyti sandorį M. Musajevui padėjo ir sandorio „veidu“ buvo amerikietis verslininkas Austinas Russellas, o rusų turtuolis norėjo likti šešėlyje. A. Russellas šiais metais viešai buvo pareiškęs, kad ketina įsigyti „Forbes“ grupę už 800 mln. JAV dolerių.

„The Washington Post“ pripažįsta, kad kol neaišku, ar M. Musajevo žodžiais įrašuose galima tikėti. A. Russellas panepareiškė, kad sandoryje nedalyvavo nei M. Musajevas, nei joks kitas Rusijos verslininkas. M. Musajevas taip pat paneigė informaciją ir pavadino ją „visiška nesąmone“.

Amerikiečių leidinys pažymi, kad abu minimi verslininkai pažįstami keletą metų, o 2016 m. M. Musajevas padėjo pritraukti 20 mln. dolerių pirminių investicijų į A. Russello kompaniją „Luminar“.

„Forbes“ žurnalas pradėtas leisti JAV 1917 m. ir ilgainiui tapo žiniasklaidos grupe, turinčia didžiausią pasaulyje autoritetą rašant apie turtingiausius pasaulio žmones ir sudarinėjant jų reitingus.

2023 10 22 11:19
Spausdinti