Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


KARJERA
Vilniaus „Kempinski“ viešbutis pakeitė ne tik pavadinimą, bet ir vadovę
IQ
Alfa.lt
Gegužės mėn. Vilniuje šalia Katedros aikštės duris atvers atsinaujinęs „Grand Hotel Vilnius, Curio Collection by Hilton“ viešbutis.

Istoriniame telegrafo pastate duris įsikūrusiam viešbučiui, kurio pavadinimas iš „Kempinski“ keičiamas į „Curio Collection by Hilton“, vadovaus Sigita Rudzevičienė.

S. Rudzevičienė pastaruosius penkerius metus vadovavo „Courtyard by Marriott Vilnius City Center“ viešbučiui, įsikūrusiame Rinktinės g. šalia buvusių Vilniaus sporto ir koncertų rūmų.

Naujoji „Hilton“ viešbučio vadovė yra pelniusi ne vieną apdovanojimą. S. Rudzevičienė 2019 m. pripažinta geriausia „Courtyard by Marriott“ viešbučių, kurių visame pasaulyje yra 1264, vadove, o 2022 m. pelnė Baltijos šalių svetingumo sektoriaus atsparumo ir lyderystės apdovanojimą.

S. Rudzevičienės vadovaujamas „Courtyard by Marriott Vilnius City Center“ taip pat yra laimėjęs daug apdovanojimų, tarp kurių sėkmingiausio 2021 m. turizmo paslaugų teikėjo Lietuvoje titulą ir ne vieną paties „Courtyard Marriott“ tinklo įvertinimą.

S. Rudzevičienė yra nacionalinės Lietuvos turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ valdybos narė.

Kaip neseniai skelbta, istorinis sostinės centre įsikūręs viešbutis atsinaujina: sudaryta franšizės sutartis su tarptautiniu „Hilton“ tinklu ir čia duris atvers pirmasis Baltijos šalyse „Curio Collection by Hilton“ viešbutis.

Naujuoju viešbučio valdytoju pasirinkta „Apex Alliance Hotel Management“ – nepriklausoma viešbučių valdymo kompanija, turinti darbo su tarptautiniais prekių ženklais, tarp jų ir „Hilton“, ir valdanti 15 viešbučių penkiose Europos šalyse.

„Curio Collection by Hilton“ – tai pasaulinis prabangių penkių žvaigždučių viešbučių, įsikūrusių išskirtiniuose pastatuose ar miestų dalyse, tinklas.

Šis prekės ženklas ypač vertina istorinį, kultūrinį kiekvieno tinklui priklausančio viešbučio išskirtinumą, todėl dviejų vienodų „Curio Collection by Hilton“ viešbučių, kurių pasaulyje šiuo metu skaičiuojama 160, nėra.

„Apex Alliance Hotel Management“ yra lietuviškio kapitalo įmonė, nepriklausoma operatorė, valdanti viešbučius Europoje. Įmonė priklauso „Apex Alliance“ grupei.

„Apex Alliance Hotel Management“ valdo 15 viešbučių Italijoje, Rumunijoje, Lenkijoje, Lietuvoje ir Latvijoje.

Nepriklausoma operatorė atstovauja pasaulinio lygio prekės ženklams, tokiems kaip „Hilton“, „Marriott“ ir „Radisson“.

Lietuvoje „Apex Alliance Hotel Management“ valdo 5 viešbučius: „Radisson Collection Astorija Vilnius“, „Park Inn by Radisson“, „Hilton Garden Inn Vilnius“, „Courtyard by Marriott City Center“ ir „Moxy Kaunas Center“.

„Grand Hotel Vilnius, Curio Collection by Hilton“ bus šeštasis įmonės valdomas viešbutis Lietuvoje. 2024-aisiais planuojama atidaryti dar du „Hilton“ viešbučius Venecijoje ir Taline.

„Hilton“ yra pirmaujantis viešbučių tinklas pasaulyje, valdantis daugiau nei 7500 viešbučių, veikiančių 22 skirtingų prekės ženklų. Tai beveik 1,2 mln. kambarių 126 šalyse ir teritorijose. Siekdamas įgyvendinti savo įkūrimo viziją – pripildyti Žemę svetingumo šviesos ir šilumos, „Hilton“ per daugiau nei šimtmečio savo veiklos istoriją priėmė daugiau nei 3 mlrd. svečių.

2024 02 27 12:02
Spausdinti