Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


ES INVESTICIJOS
Vilniuje – plano „Naujos kartos Lietuva“ metinė konferencija tiesioginė transliacija
IQ
LR Finansų ministerija
Asociatyvi nuotr.

Beveik 4 mlrd. eurų vertės „Naujos kartos Lietuva“ plano reformos ir investicijos įgavo pagreitį. Nuo plano įgyvendinimo pradžios jau įvykdyta daugiau nei du trečdaliai reforminių veiksmų, tačiau tai dar ne pabaiga. Kaip Lietuvoje toliau bus skatinamos žaliosios pertvarkos ir energetinis saugumas, kaip Europos Sąjungos (ES) parama verslams padės pareiti prie aukštesnės vertės paslaugų ir gaminių? Šiuos ir kitus klausimus aptarinės ekspertai Europos Komisijos (EK) atstovybės ir Finansų ministerijos rengiamoje konferencijoje „Žaliosios pertvarkos ir Lietuvos inovacijų potencialo skatinimas“.

Metiniame renginyje, skirtame ES ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonei (angl. RRF) įgyvendinti Lietuvoje, dalyvauja tiek Lietuvos, tiek ir užsienio ekspertai. Finansų ministrė Gintarė Skaistė kartu su EK Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo darbo grupės generaline direktore Céline Gauer, Lietuvos saulės energetikos asociacijos prezidentu Andriumi Karazinu ir „Litgrid“ vadovu Roku Masiuliu diskutuos apie žaliosios pertvarkos ir energetinio saugumo skatinimą Lietuvoje.

Konferencijoje taip pat kalbės EK Ekonomikos ir finansų reikalų generalinio direktorato direktorius Jakobas Wegeneris Friisas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, „Northway Biotech“ įmonių grupės generalinis direktorius Vladas Algirdas Bumelis bei INVEGA vadovas Darius Vilčinskas.

Iki šiol Lietuva pagal „Naujos kartos Lietuvos“ planą jau yra gavusi beveik 1 mlrd. eurų subsidijos lėšų ir daugiau kaip 470 mln. eurų paskolos lėšų.

Stebėkite tiesiogiai antrąją konferenciją, skirtą ES ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonei įgyvendinti Lietuvoje.

2024 07 09 09:00
Spausdinti