Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


JAV IR KLIMATO KAITA
Viltis ir nerimas dėl klimato kaitos
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
Scanpix
Ar jau saulėlydis?.

JAV prezidento rinkimai turės globalios įtakos ne tik užsienio politikos sferoje. Kita svarbi sritis – klimato kaita. Ko galime tikėtis?

„Bereikšmis žaliasis naujasis sukčiavimas“, – taip apie JAV prezidento Joe Bideno klimato politiką nacionaliniame respublikonų suvažiavime liepos mėnesį kalbėjo išrinktas partijos kandidatas artėjančiuose prezidento rinkimuose Donaldas Trumpas.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Vargu ar anksčiau klimato kaitą ne kartą sąmokslo teorijoms nurašęs JAV prezidentas neštų daug vilties ne tik klimato kaitos aktyvistams, bet ir kitiems atsakingai rūšiuoti ir vartojimą mažinti besistengiantiems žmonėms visame pasaulyje. Tačiau klimato kaitos politikos perversmą 2020-aisiais žadėjęs J. Bidenas, nors ir žengęs keletą reikšmingų žingsnių, aktyvistų taip pat yra vertinamas prieštaringai – per jo kadenciją JAV tapo daugiausia naftos išgaunančia valstybe pasaulyje.

2024 09 03 06:45
Spausdinti