Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VMI 45 energijai imlioms įmonėms jau atidėjo 1,9 mln. eurų mokesčių
BNS
Unsplash

Nuo lapkričio pradžios iki šiol mokesčių išieškojimas sustabdytas 45-ioms daug energijos naudojančioms įmonėms – trečdaliui prašiusių tokios lengvatos. Ja pasinaudojusio verslo nepriemoka jau siekia 1,9 mln. eurų, teigia Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Anot jos, mokesčių atidėjimo prašė 134 įmonės, tačiau dalis jų energijai išleido mažiau nei 10 proc. visų sąnaudų.

„Naujausiais duomenimis, paraiškų dėl mokestinės pagalbos priemonių taikymo sulaukta iš viso iš 134 mokesčių mokėtojų, patenkintos 45 paraiškos, nepatenkintos 87. Dažniausia priežastis, kodėl netenkinama paraiška – mokesčių mokėtojo energetinės sąnaudos mažesnės nei 10 proc.“, – teigiama inspekcijos komentare BNS.

„Mokesčių mokėtojai, kurių paraiškos dėl mokestinės pagalbos priemonių taikymo yra patvirtintos, turi 1,9 mln. eurų nepriemoką“, – pridūrė VMI.

Lengvata taikoma įmonėms, kurių energijos sąnaudos pernai ir šiemet sudarė 10 proc. ar daugiau visų sąnaudų.. Nepriemoką jos galės sumokėti iki kitų metų balandžio pabaigos. Inspekcija paraiškas priima iki 2023 metų vasario 23-iosios.

Be to, apie 1,4 tūkst. įmonių, atitikusių energijai imlaus verslo kriterijus ir įtrauktų į itin paveiktų sektorių sąrašą, pateikė paraiškas VMI gauti subsidijas. Kvietimai buvo išsiųsti apie 2 tūkst. bendrovių.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija jau paskirstė 30 mln. eurų subsidijų beveik 1,3 tūkst. įmonių. Didžiausia skirta subsidija įmonei, anot ministerijos, siekė apie 390 tūkst. eurų.

2022 12 29 09:36
Spausdinti