Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


EKONOMIKA
VMI paskelbė nuo koronaviruso nukentėjusias įmones pateikiame jų sąrašą
BNS

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) paskelbtame nuo koronaviruso nukentėjusių įmonių sąraše yra valdančiųjų valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio kontroliuojama viena didžiausių žemės ūkio grupių „Agrokoncernas“, prekybos tinklas „Senukai“ ir kiti nuo šios savaitės uždaryti prekybos tinklai, automobilių prekybininkai, didieji kelionių organizatoriai, maitinimo įmonės.

„Kesko Senukai“ šią savaitę tiekėjams pranešė, kad stabdo produkcijos pirkimus ir mokėjimus, bet vėliau sprendimą pakeitė.

Į sąrašą taip pat pateko didieji kelionių organizatoriai – „Novaturas“, „Tez tour“, „Baltic clipper“ ir „Baltic tours“, kuriuos ekspertai ir verslo atstovai įvardino kaip labiausiai koronaviruso pažeidžiamą sektorių.

VMI sąraše yra ir maitinimo įmonių – picerijų tinklas „Čili pica“, „Charlie Pizza“ ir „La Crepe“ restoranus valdanti „Amber food“, „Delano“, „McDonald's“ užkandines Baltijos šalyse valdanti „Premier restaurants“.

Sąraše taip pat yra žemės ūkio technikos prekybos grupė „Dojus agro“, didžiausia Baltijos šalių mažmeninės drabužių prekybos grupė „Apranga“, „SBA baldų kompanija“, prekybos centrą „Ikea“ franšizės pagrindu valdanti „Felit“, parduotuves „Topo centras“ valdanti „Topo grupė“, „Depo“ prekybos centrą valdanti „Depo DIY LT“

Į sąrašą pateko ir automobilių prekybininkai – BMW automobilių prekybos įmonė „Krasta Auto“, „Mercedes-Benz“ prekiaujanti „Silberauto“, „Volkswagen“, „Audi“ ir „Seat“ pardavinėjanti „Autojuta“, „Renault“, „Volvo“ ir „Dacia“ atstovė „Sostena“, taip pat Vokietijos MAN atstovas Lietuvoje „Adampolis“.

VMI penktadienį paskelbė 32 tūkst. įmonių, kurios labiausiai nukentėjo nuo koronaviruso, sąrašą. Anot VMI vadovės Editos Janušienės, jos bus atleidžiamos nuo delspinigių, nebus išieškomi mokesčiai.

VMI atstovė Rūta Asadauskaitė BNS patikslino, kad sąraše yra įvairių formų juridiniai asmenys.  

„Šiems mokesčių mokėtojams bus taikomos ir analogiškos socialinio draudimo įmokų mokėjimą palengvinančios priemonės“, – pridūrė VMI vadovė. 

Įmonės, nepatekusios į sąrašą ir patyrusios neigiamų pasekmių, dėl pagalbos gali kreiptis į VMI.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 20 14:40
Spausdinti